Dualsense PC kullanıcıları için beklenen güncelleme

Efdal Erdem 13.04.2022 - 21:30
Sony’nin Playstation resmi sitesinde kısa bir süre için yanlışlıkla yayına aldığı bir sayfadan sızan bilgilere göre, Dualsense PC oyuncularının yüzleri gülecek.

Sony, Playstation 5 ile birlikte tanıttığı Dualsense yeni nesil oyuncu kolu ile sadece konsol oyuncularının değil, aynı zamanda bilgisayar oyuncuları için de bir seçenek oluşturmak istiyor. Sony’nin Playstation resmi sitesinde kısa bir süre için yanlışlıkla yayına aldığı bir sayfadan sızan bilgilere göre, Dualsense PC oyuncularının yüzleri gülecek. Gelecek bir güncelleme ile Dualsense PC oyuncularının, Dualsense PS5 oyuncuları gibi cihazlarının yazılımlarını daha kolay güncelleyebilmesi bekleniyor. 

Dualsense PC oyuncuları için güncellemelere erişim kolaylaşacak

Dualsense PC kullanıcıları için beklenen güncelleme

Çıkışından bu yana Sony getirdiği yazılım güncellemeleriyle Dualsense oyuncu kolunun yazılımsal birçok sorunu ortadan kaldırıldı. Güncellemelere kolayca erişebilen PS5 sahibi oyuncular karşısında PS5’i olmayıp PC platformunda Dualsense kullananların güncellemelere erişim imkanları oldukça kısıtlı. Çünkü Dualsense kolları henüz sadece PS5 üzerinden güncellenebiliyor. Sony’nin yanlışlıkla yayına aldığı sayfadaki bilgiler bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalara dair bilgiler içeriyor.

Sony yanlışlıkla Dualsense oyun kolu için çıkacak olan bir güncelleme yazılımına ait oluşturulan son kullanıcı sözleşmelerini yayına aldı. Sözleşmenin bu sürümünde yer alan bilgilere göre PC kullanıcıları da PS5 sahibi olmadan yazılım güncellemelerine daha kolay erişebilecek. Sony bunu yakın zamanda kullanıma sunacak gibi duruyor. Ancak durumun farkedildikten sonra ilgili sayfanın yayından kaldırılması henüz sözleşmenin son halini almadığını gösteriyor ve biraz daha beklememiz gerektiğine işaret ediyor. 

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 12:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 10:58
Arkadaşlar yakın tarihte kol amayı düşünüyorum Pc için. Kablosuz olacak. Xbox mı, ps5 kontrolcüsü mü? Yoksa bunlara gerek yok logitech f710 yeter mi ? Açıkcası xbox'ın ve ps5'in kolları nasıl bilmiyorum hiç denemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 20:05
18.17 550 tl
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 19:34
Ben Xbox Controller satın aldım fakat kronik bir problem vardı 2 tane geri gönderdim özellikle A tuşu fakat diğer ön tuşlarda hafif basımlarda algılamıyordu. Dualsense aldım memnunum. DS4 windows programı ile sorunsuz kullanıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 18:17
Bende 2 tane f710 var 4 senedir yoğun şekilde kullanıyorum. Hala taş gibiler. Fiyatına göre alınabilecek çok iyiler. 6 ay önce dualsense aldım. F 710 dan daha hassas ve kaliteli. Paran varsa dualsense düşünebilirsin ama paran yetmiyorsa f710 üzmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 10:16
Yayınlasınlar pc ye güncelleme programı oradan güncellenebilsin.Zaten pc mimarisine geçip önceki nesilde pro modellerle ve konsol oyunlarını artık pc ye çıkartarak konsolları öldürme adımı attınız.Bi kolu güncellemek için bile ps5 zorunlu kılmanın anlamı keydi yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dualsense PC kullanıcıları için beklenen güncelleme
İlginizi Çekebilir