Metro Exodus PC'de DualSense özelliklerini kullanan ilk oyun oldu

Alparslan Gürlek 23.05.2021 - 13:21
Metro Exodus, PC platformunda PS5 kontrolcüsü DualSense'in teknik özelliklerinden faydalanan ilk oyun oldu. Devamı gelir...

Metro Exodus: Enhanced Edition, PS5'in kontrolcüsü DualSense için tam destek ekleyen ilk büyük PC oyunu oldu. Geliştirici 4A, Cuma günün yayınlanan bir güncelleme ile DualSense desteğini oyuna ekledi. Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi PC sürümü artık PS5 kontrolcüsünün dokunsal geri bildirim gibi benzersiz özelliklerinden tamamıyla faydalanabiliyor. Tabi şimdilik, bu özellikler ancak kontrolcüyü kablo ile bağladığınızda çalışıyor.

Metro Exodus PS5'in DualSense özelliklerini kullanan ilk PC oyunu oldu

Aslında DualSense kontrolcüsü piyasaya sürüldüğünden bu yana PC platformunda kullanılabilir durumda. Steam gibi platformlar da kontrolcü kütüphanelerine DualSense'i ekledi ancak dokunsal geri bildirim gibi kumandanın bazı benzersiz özelliklerini destekleyen hiçbir oyun yoktu. Metro Exodus: Enhanced Edition bu anlamda kontrolcünün özelliklerini destekleyen ilk PC oyunu oldu.

Metro Exodus: Enhanced Edition PlayStation 5 sürümü 18 Haziran'a kadar yayınlanmayacak, bu nedenle PC güncellemesi oyuncuların oyunu haptik geri bildirim ve uyarlanabilir tetiklerle ilk kez deneyimleyebileceği platform olarak karşımıza çıkıyor.

Bildiğiniz gibi PlayStation tarafından PC platformuna ilgi son zamanlarda oldukça yükseldi. Özellikle Horizon Zero Dawn'ın PC platformuna gelişi ve gördüğü yüksek ilgi, Sony'yi bu alana yönelmek için teşvik etmiş gibi görünüyor. Çok değil, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Days Gone PC sürümü ise bunu kanıtlar nitelikte. Bununla birlikte açmış oldukları Steam geliştirici sayfası gelecek yeni oyunlara işaret eden ipuçları içeriyor. Umarız ilerleyen dönemde daha fazla PlayStation özel oyunu PC platformuna gelir.

Metro Exodus PC'de DualSense özelliklerini kullanan ilk oyun oldu

Bu arada unutmadan, Mart ayının başlarında çıkan bir söylenti aslında hangi oyunların gelebileceğini de gösteriyor. God of War, Ghost of Tsushima, Bloodborne, Uncharted gibi önemli PlayStation özel oyunları için PC yolu gözükmüş diyorlar. Umarız ki öyledir! Aşağıdaki bağlantıdan detayları okuyabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 19:54
Gereksiz özellik.
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 22:58
Yav adamlar değişik birşeyler üretiyorlar herşeye karşı duruyorsunuz nedir bu memnuniyetsiz tavırlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 18:05
güzel haber bu demek oluyor ki, ps5 kontürolcüsü pc de de aktif olabilecek ps +
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 17:36
Çok güzel olmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Metro Exodus PC'de DualSense özelliklerini kullanan ilk oyun oldu
İlginizi Çekebilir