Dune Part 2 filminin çekimleri başladı

Ersin Kılıç 19.07.2022 - 16:24
İlk filmin başarısının ardından duyurulan ve önümüzdeki yıl gösterime girmesi beklenen Dune Part 2 filminin çekimleri başladı.

Sinema severlerin beklediği haber geldi ve Dune Part 2 filminin çekimlerinin başladığı resmi olarak açıklandı. İlk filmin başarısının ardından Warner Bros ve Legendary Entertainment bir açıklama yapmış ve devam halkasını resmi olarak duyurmuşlardı. İşte 2023 yılında gösterime girmesi planlanan ve yeni oyuncuların katılacağı devam filminin çekimleri dün itibari ile başladı.

Dune Part 2 filmi 2023 yılında gösterime girecek

Dune Part 2 filminin çekimleri başladı

Devam filmi Budapeşte, Mısır ve İtalya'da çekilecek. Filmin Arakis sahneleri ise Abu Dhabi'de çekiliyor. Yapımcılar ayrıca Abu Dabi Film Komisyonu tarafından sunulan ve yakın zamanda başlatılan %30'luk geri ödeme indiriminden de yararlanıyor. Daha önce Ekim ayı olarak açıklanan filmin gösterim tarihi ise 17 Kasım 2023'e kaydırılmıştı. 

İlk filme de imza atan ve büyük övgüler alan Denis Villeneuve tarafından yönetilecek olan Dune Part 2 filminde ilk filmden hatırlayacağımız oyuncular yerini koruyor. Yani Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Javier Bardem ve Stephen McKinley Henderson'ı devam filminde de izleme şansına erişeceğiz.

Dune Part 2'de bu isimlere evreni daha detaylı görmemize olanak sağlayacak yeni karakterler de eklenecek. Corrino Hanesi'nin üyelerinden biri olan Prenses Irulan karakterini Black Widow filminden hatırlayacağımız Florence Pugh canlandırırken,  Padishah Emperor Shaddam IV karakterine ise deneyimli oyuncu Christopher Walken hayat verecek. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 13:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2022 11:51
Frank Herbert kitaplarını okuyup da Fremen'ler üzerindeki arap/islam motiflerini görmeyen yoktur, filmde esamesi yok. Zaten muad'dib/islam gönermelerini farketseler çoğu islam ülkesi kitapları yasaklar yayınevlerini de yakardı sanırım :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2022 22:40
gerek yok saçma film.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dune Part 2 filminin çekimleri başladı
İlginizi Çekebilir