Dünyanın en atletik Half-Life Alyx oyuncusu karşınızda

Alparslan Gürlek 23.08.2020 - 13:50
Half-Life Alyx için Summer Games Done Quick 2020 etkinliğinde kaydedilmiş bir speedrun videosu ile karşınızdayız. Dikkat, izlerken yorulabilirsiniz.

Games Done Quick isimli YouTube hesabında paylaşılan bir video ile Dünya'nın en atletik Half-Life Alyx oyuncusuyla taşınıyoruz. Kendisine ayarladığı VR alanı içinde bir oraya, bir buraya koşup muazzam bir efor ile oyunu en kısa sürede bitirmeye çalışan oyuncu eğlenceli anlara tanık olmamızı sağladı.

Half-Life Alyx speedrun videosunu izlerken yorulabilirsiniz

Half-Life Alyx için oyunu en kısa sürede bitirmeye oynayan oyuncu eğlenceli anların odak noktası oldu. VR ile bir oyunu çok hızlı oynamak gerçekten zor bir mücadele olabilir. Bildiğiniz gibi VR hastalığı denilen bir terim aramıza katıldı. Mide bulantılarına yol açabilen VR deneyimleri bu oyuncu için o kadar da zor değil. Aşağıdan bütün speedrun videosunu izleyebilirsiniz. İzlerken gelen yorgunluk hissi normaldir.

Bu speedrun videosu Summer Games Done Quick 2020 çevrimiçi etkinliğinde kaydedildi. Bir hafta boyunca sürecek etkinlikte Sınır Tanımayan Doktorlar (Doctors Without Borders) için bir bağış kampanyası düzenleniyor. Bu kuruluş savaş ve doğal afetler sonucunda ihtiyaç duyulan bölgelere giden, gelişmekte olan ülkelerdeki endemik hastalıklar için projeler geliştiren insani yardım kuruluşudur ve Nobel Barış Ödülü almıştır. Summer Games Done Quick 2020 sırasında toplanan bağışlar da bu kuruluşa gönderilecek.

"Doctors Without Borders" Summer Games Done Quick kapsamında düzenlenen bağış kampanyalarından yalnızca biri. Ayrıca GDQ (Games Done Quick) dijital mağazasında satılan ürünlerin gelirlerini de bağış olarak gönderiyor. Şu ana kadar toplam 2 milyon dolar civarında bağış toplanmış.

Dünyanın en atletik Half-Life Alyx oyuncusu karşınızda

Summer Games Done Quick kapsamında hem eğlenceli speedrun videoları kaydediliyor hem de Dünya genelinde insani yardım kuruluşlarına bağışlar toplanıyor. Umarım oyunları en kısa sürede bitirmek için gösterdikleri çaba yerini bulur ve Dünya en kısa zamanda daha iyi bir yer olur.

Speedrun nedir?

Speedrun, oyunları en kısa sürede bitirmeye odaklıdır. Oyunun hikayesine, diyaloglarına ya da oynanışına ters düşen birçok durumu içinde barındırabilir. Bu normaldir çünkü oyunu hızlıca bitirmek için bütün yollar mübahtır. Skyrim'de de olduğu gibi, oyunun başlangıcında, direk olarak sonuna giden bir yol dahi bulunabilir. Türkçe karşılığı hızlı koşu olan speedrun, oyunculuğun bir dalıdır diyebiliriz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 28.08.2020 19:43
Hayret verici.Bu insanlar bu duruma gelmek için kaç saat harcıyorlar acaba?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünyanın en atletik Half-Life Alyx oyuncusu karşınızda
İlginizi Çekebilir