Dünya'nın neredeyse yarısı bir şekilde oyun oynuyor

Alparslan Gürlek 17.08.2020 - 12:47
DFC Intelligence oyun sektörünün dünyaya hükmettiğini kanıtladı. Raporlara göre dünyada her 10 insandan 4 tanesi bir şekilde video oyunu tüketicisi.

DFC Intelligence tarafından gelen rakamlar çok ilginç. İstatistiksel veriler ışığında küresel video oyun tüketicilerinin sayısı ortaya çıktı. Aynı zamanda oyuncuların eğilimlerine dair yeni veriler de mevcut.

Her 10 insandan 4 tanesi bir şekilde oyun oynuyor

DFC Intelligence tarafından hazırlanan yeni bir rapor, 2020 ortalarından itibaren yaklaşık 3,1 milyar küresel video oyun tüketicisinin olduğunu ortaya koydu. Gezegenimizde yaklaşık 8 milyar insan olduğunu düşünürsek, bu nüfusun yaklaşık %40'ının bir şekilde video oyunları oynadığını gösteriyor. Bu tüketicilerin en hızlı büyüyen kesimi ise sadece akıllı telefonlarında oyun oynayanlar. Bu kısım, tüm video oyunu tüketicilerinin neredeyse yarısını oluşturmakta.

Dünya genelinde yaklaşık 3,1 milyar oyuncunun ise yalnızca yüzde 8'lik kısmı özel konsol tüketicisi. Ancak bu grup, kullanıcı başına en yüksek harcamayı yapan grup olarak karşımıza çıkıyor. Böylelikle oyunculuğun en masraflı halinin konsol oyunculuğu olduğunu da söyleyebiliriz.

Küresel video oyunu tüketicilerinin yüzde 48'lik kısmını bilgisayar oyuncuları oluşturuyor. Bununla birlikte bu grubun konsol sistemlerini ve mobil cihazları kullanan oyuncularla bazı çakışmalar içerdiğini de unutmamalıyız.

Bu rapor aynı zamanda oyun sektörünün en çok para kazandırdığı bölgeleri de açıklıyor. Lider bölge olarak karşımıza çıkan Asya'da 1,42 milyar ödeme yapan oyun tüketicisi yaşıyor. Bir oyun geliştirirken Asya pazarını hedef almak için gayet yeterli bir sebep olabilir. Bunun yanı sıra Avrupa, 669 milyon ödeme yapan oyun tüketicisiyle ikinci sırada, ardından ise 383 milyon ile Latin Amerika ve sonra 261 milyon ile Kuzey Amerika geliyor.

Dünya'nın neredeyse yarısı bir şekilde oyun oynuyor

Yukarıdaki grafik, bu kullanıcılardan yalnızca mobil cihaz kullanıcılarının dağılımını gösteriyor. Asya'nın yüzde 53'ü, ardından Avrupa'nın yüzde 17'si, latin Amerika'nın yüzde 11'i ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika)'nın yüzde 7'si ve Kuzey Amerika'nın yüzde 4'ü mobil cihazları üzerinden video oyunları oynuyor.

Bu sayılar gerçekleri gösteriyorken Ghost of Tsushima'nın Temmuz 2020'nin en çok satan oyunu olduğunu da hatırlamak gerekiyor. Ardından Call of Duty: Modern Warfare ve Paper Mario: The Origami King geliyor. Böylesine geniş ve dinamik bu pazarda bizim geliştiricilerimiz de bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Spacebourne gibi birçok video oyunu da orada denenmeyi bekliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 04:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2020 09:52
Son parağraf çok zorlama olmuş. Kasmayın bu kadar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2020 17:53
''Her 10 insandan 4 tanesi bir şekilde oyun oynuyor''

-Bana oradan; 4 adet muz, 4 elma, hadi 4 de şeftali de koy. Ne tuttu?
+Başka bir şey var mı abi?
-Başka (?) Ha... ''4 tane'' de insan tart gitsin.
+Hemmmen abim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünya'nın neredeyse yarısı bir şekilde oyun oynuyor
İlginizi Çekebilir