Dying Light 2 stüdyosunda işler fena karışmış

Alparslan Gürlek 24.02.2021 - 13:27
Dying Light 2 geliştiricisi Techland tarafında işler oldukça kötü görünüyor. Resmi bir açıklama yok ancak gelen raporlar hiç iç açıcı değil.

TheGamer tarafından bildirilen bir rapora göre, Dying Light 2 geliştiricisi Techland tarafında işler oldukça karışık. İki ay içinde 20 çalışanın işi bırakması, yönetim ve geliştiriciler arasındaki anlaşmazlıklar, korkunç çalışma kültürü gibi bazı iddialar var. Bütün bunların oyunun geliştirme sürecini olumsuz etkilediği söyleniyor ve görünen o ki, Dying Light serisinden yeni bir oyun bekleyenler, umutlarını ve beklentilerini en düşük seviyeye indirgemeli. 

Dying Light 2 geliştiricisi Techland tarafında işler sarpa sarmış durumda, beklenen 'iyi haberler' gelecek gibi görünmüyor

Dead Island serisi ve Dying Light ile zombi oyunları yapma konusundaki hünerini oyunculara kanıtlayan Techland, zor zamanlar geçiriyor. İlk kez 2018 yılında duyurulan Dying Light 2, 2020 yılında çıkacaktı ancak belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Geçtiğimiz yılın sonlarında ise gelen haberler, bu yıl içinde oyuna dair yeni şeyler görebileceğimize işaret ediyordu. Gel gör ki bu yıl içinde gelen haberler, bekleyen oyuncular için "çok fazla umutlanmadan bekleyin" gibi bir mesajı beraberinde getiriyor.

TheGamer tarafından bildirilen bir rapora göre, oyunun geliştirme süreci bazı sorunlar nedeniyle olumsuz etkileniyor. Baş editör Kirk McKeand tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, stüdyonun çalışma ortamındaki zorlukları ve oyunun geliştirme sürecindeki olumsuzlukları gün yüzüne çıkartıyor. Raporda mesleki kaygılarından ötürü anonim olarak kalmak isteyen Techland'daki eski ve mevcut çalışanlarla yapılan 10 röportajdan parçalar bulunuyor.

Dying Light 2 stüdyosunda işler fena karışmış

Genel olarak bütün çalışanların yakındıkları sorunlar "otokratik (tek elden ve yargılanmadan) bir yönetim, kötü planlama ve baştan aşağı zehirli bir çalışma kültürü" olarak karşımıza çıkıyor. Şirket yönetiminin çalışanların moralini ve iş akışını olumsuz etkilediğini ve bunun da Dying Light 2'nin devam eden geliştirme sürecinde sorunlara neden olduğu iddia ediliyor. Bildirilene göre bu sorunların büyük çoğunluğu, CEO Pawel Marchewka da dahil olmak üzere üst düzey yöneticilerden kaynaklanıyor. Kaynaklar TheGamer'a CEO'nun ve diğer yöneticilerin, uzmanların fikirlerini reddettiğini ve bunun da geliştirme sürecini aksattığını söylüyor.

Başka bir kaynak ise TheVerge'e "Bir uzman, yönetim kurulunun gündemiyle uyuşmayan şeyleri tavsiye etmeye başladığında, yavaş yavaş projeden ve sorumluluklarından soyutlanıyor" dedi. Bu da onların ayrılmalarına ya da sonunda kovulmalarıyla sonuçlanıyor. En can alıcı cümle ise "Techland'da kariyer yapmak için itaatkar olmalısın" şeklinde oldu.

Rapora göre yalnızca son iki ayda en az 20 çalışan Techland'dan ayrıldı. Stüdyonun yüksek ciro oranına sahip bir kaynağı, Dying Light 2'nin hikayesinin altıdan fazla defa yeniden yazıldığını iddia ediyor. Tabi bu kadar değişiklikten sonra final ürünü neye benzeyecek, orası tartışma konusu. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 13:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2021 17:04
umarım bu yıl çıkar inş cyberpnuk vakası olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 21:47
Çok kötü bir oyun çıkarmalarındansa bu şekilde hiç çıkarmamaları daha yerinde olur.
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 16:49
Çıkarmıyolar zaten. Tarihi belirsiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 16:35
polonyalı şirketlere neler oluyor hayırdır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 15:29
bu oyun için işler yolunda gitmiyor sonu iyi değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 10:25
Valheim de ne güzel oyun ha, demek ki karşılanmayacak vaatler vermek yerine özgün ve kaliteli işler ortaya konunca pek sıkıntı olmuyormuş. Dying Light'ın kurgu videosu güzeldi peki ya gerçekler?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dying Light 2 stüdyosunda işler fena karışmış
İlginizi Çekebilir