Karanlık sokaklarda hayatta kalmaya hazır olan oyuncular için heyecan artarken, Dying Light The Beast cephesinden küçük ama etkili bir erteleme haberi geldi. Techland, bu yeni Dying Light oyunu için dört haftalık ekstra süre talep ettiğini açıkladı. Ancak bu gecikme yalnızca tarihsel bir kayma değil; oyunu "iyi"den "mükemmel"e taşıyacak bir hamle olarak değerlendiriliyor.
Dying Light The Beast İçin Hedef: En İyi Dying Light Oyunu
Dying Light The Beast’in çıkış tarihi 21 Ağustos 2025 olarak planlanmıştı. Ancak Techland, resmi bir basın açıklaması ve blog güncellemesiyle bu tarihin dört hafta ertelendiğini duyurdu. Yeni çıkış tarihi artık 19 Eylül 2025. Geliştirici ekip bu sürenin oyunun nihai kalitesi için kritik olduğunu özellikle vurguluyor.

Ertelemenin ardında oyuncu geri bildirimlerine verilen önem yatıyor. Techland, oyunun deneme sürecinde ve Summer Game Fest 2025’te gelen yorumları dikkate alarak, oynanış dengesi, kullanıcı arayüzü, fizik motoru ve animasyonlarda ince ayarlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu detaylara odaklanılarak oyunun genel deneyiminin çok daha iyi hale getirilmesi hedefleniyor.
Yapım ekibi, "en iyi Dying Light oyunu" iddiasının sadece bir slogan olmadığını ve bu ertelemeyle birlikte oyunu bu seviyeye taşıyacaklarını ifade ediyor. Özellikle dövüş mekanikleri, hareket animasyonları ve atmosfer derinliği açısından önemli iyileştirmeler yapılacağı belirtiliyor.
Dying Light The Beast, ertelenmiş olsa da beklentileri düşürmek yerine daha da yükseltiyor. 19 Eylül 2025’te PlayStation 5, Xbox Series X|S ve PC platformlarında çıkacak olan oyun, Techland’in iddialı vizyonuyla birlikte zombi temalı aksiyonun sınırlarını yeniden tanımlamaya geliyor.

Yorumlar (6)
TPS, FPS gibi şeyler öyle yaptım olduyla olmuyor. Oyunun ilk tasarımında, tahtada belirleniyor, tasarım dökümanını tümüyle buna göre yazıyorlar, level tasarımı buna göre oluşturuluyor. Bazı oyunların ikisini de desteklemesi de öngörülen çerçevenin dışında değil, en başta belirlenen bir durum.
4 hafta erteleme çok bişi kazandırmaz gibi sanki. 3 ay erteleselerdi en azından.
Oyunu alanlar iade mi etsin istiyorsun? Dört hafta bile çok, oyuncular bu yatırımı farklı bir oyuna destek olmak amacıyla kullanmak isteyebilirlerdi. Resmi olarak bu yıl çıkacağı söylenen, oyuncuların bilgisayar, konsol almalarına sebep olan ve ardından ertelenen oyunlar destekleniyor mu sanıyorsun?
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın, ben bu oyun kötü yazmadım hatta iyi oyun alın. Ama mükemmel yapacağız, muhteşem olacak, tarihe geçecek falan asıl bu argümanlar doğru değil. Bu arada 05:58 Uncharted FPS oynanır, hatta oynanış içeriğine baktığımızda bunun gibi tempolu bir oyun çıkar. Tarihe geçemez.
Cyberpunk TPS mi oynanmaz? CD Projekt Red'e sorsak, en başta TPS geliştirdik diyecektir. Belli oluyor çünkü ne anlamı kalmış karakter oluşturma, geliştirmenin. Hepsi TPS oynanabilir. Mesela karakter vurulunca yaraya eliyle baskı yapsa, FPS oyunda nerede, nasıl göreceksin sen bunu? Ancak ateş et dur.
Bu bir argüman değil. Tarihsel olarak da doğru değil. FPS ve TPS bambaşka amaçlarla kullanılan tasarım tercihleri. Doom, RE Village, Cyberpunk TPS oynanmaz, The Witcher 3, Elden Ring, Uncharted' da FPS oynanmaz.