E3 2021 dijital etkinliği ücretli mi olacak?

Alparslan Gürlek 2.04.2021 - 11:51
E3 2021 için bazı kısımlara katılımın ücretli olacağı söylentilerine ESA hiç beklemeden çok net yanıt verdi. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yayınlanan raporlar bu yıl gerçekleştirilecek E3 2021 etkinliği için katılımların ücretli olacağı yönündeydi. ESA (Entertainment Software Association) bu yıl yapılacak bazı etkinliklere erişim için ücret alınabileceğine dair iddiaları reddetti. Etkinliklerin "tüm katılımcılar için ücretsiz" olacağını açıkladı.

E3 2021 "herkes için ücretsiz olacak"

ESA, Şubat ayında dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle bu yılki E3'ün tamamen dijital olacağını duyurmuştu. Çevrimiçi etkinlik birden fazla oturumla yapışacak, bir açılış gecesiyle başlayıp devamında önizleme gecesi ile devam edecek. Etkinliğin birkaç gün süreceği bildiriliyor. Aynı zamanda geleneksel E3 etkinliklerinde büyük yayıncılar tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle beraber basın görüşmeleri de yapılacak.

VGC tarafından yayınlanan raporda birden fazla kaynağın ESA'nin etkinliğin bazı kısımlarına erişim için ücret talep ettiğini söylediğini bildirmişti. Site konuştuğu "büyük bir oyun şirketinin" bu fikri eleştirdiğini ve henüz kesin bir karar verilmediğini söylemişti. Rapor yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra ESA konuya açıklık getirdi ve etkinliğin herkes için ücretsiz olacağını Twitter üzerinden duyurdu.

Bir ESA temsilcisi raporu takip eden bildiriminde "E3 2021'in katılımcılar için yüzde 100 ücretsiz olacağını ve E3 2021 izlemek isteyen kimsenin ödeme duvarları arkasında kalmayacağını teyit edebiliriz" dedi. Etkinliği izlemek isteyen oyuncular için ödeme duvarlarının arkasında kalmama durumu iyi bir haber olabilir. Ancak ESA'nın tweet'inin zamanlaması ve ücretli erişim hikayesinin "gerçek bir haber" olmadığı iddiası, kaynakların geçerliliğini vurgulayan VGC yazarı Andy Robinson'a pek uymadı.

E3 2021 dijital etkinliği ücretli mi olacak?

Bugünden önce ESA tarafından bir erişim ücreti düşünülüyor olsun ya da olmasın, artık bazı şeyler netleşmiş görünüyor. Yapılan bu açıklamaya sadık kalınacağını varsayarak, E3 2021 etkinliğinin hiçbir bölümünde herhangi bir ödeme alınmayacağını söyleyebiliriz. Etkinliğin 15-17 Haziran arasında yapılacağı duyurulmuştu ancak dünyanın içinde bulunduğu durum, tarihlerin esnetilebileceği ihtimalini de barındırıyor. Kesin olan tek şey ise en büyük oyun etkinliklerinden biri olan E3'ün Haziran ayında ya da sonrasında ekranlarımıza taşınacak olması. Bildiğiniz gibi geçen yıl pandemi nedeniyle iptal edilmişti. Peki sizler bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
E3 2021 dijital etkinliği ücretli mi olacak?
İlginizi Çekebilir