E3 2023 tarihleri açıklandı, sonunda geri dönüyor

Atıf Doğan Özcan 27.09.2022 - 13:21
Efsane ölmedi sadece biraz zamana ihtiyacı olduğunu hissettirdi bizlere. E3 2023 tarihleri açıklandı ve efsane sonunda geri dönüyor diyebiliriz ama konsept biraz değişik.

Bütün dünyada etkisini gösteren Pandemiden nasibini alanlar kervanında yer alan etkinlik sonunda güneş yüzü görebilecek. E3 2023 tarihleri Twitter üzerinden duyuruldu. Etkinlik şekli biraz değişmiş olsa bile geri gelecek olması oldukça güzel bir haber.

E3 2023 tarihleri sonunda verildi

2019 yılından beri yüz yüze E3’ün olmadığından ve bu yıl hiçbir şekilde etkinlik düzenlenmediği için efsanenin geçmişte kaldığı ve bir daha yapılmayacağı düşünülmeye başlanmıştı.Yepyeni organizatörler ile geri dönmeye hazırlanan etkinlik için beklenen haber geldi. E3 2023 tarihleri açıklandı ve etkinlik detayları da açıklamalı olacak şekilde paylaşıldı.

E3 2023 tarihleri açıklandı, sonunda geri dönüyor

E3, 13 Haziran’da başlayıp 16 Haziran’da sona erecek. Hem bir endüstri etkinliği hem de halka açık olarak yapılacak. Ancak bu iki grup ayrı tutulacak ve bir araya gelmeyecekler. İş için orada olanlar etkinliğin ilk iki günü alanda olacaklar. Daha sonrasında 15 Haziran’dan 16 Haziran tarihine kadar oyuncular ve hayranlar etkinlik alanına girebilecekler.

E3, aslında sektörden veya oyunculardan biri katılmadan yani etkinlikten iki gün önce başlayacak. 11 Haziran’dan itibaren ilk iki gün “ortak dijital etkinlikler ve vitrinler” için ayrılacak. Bu gösterimlere tam olarak kimin ev sahipliği yapacağı henüz açıklanmadı. Önmeli geliştiriciler ve yayıncılar, son yıllarda E32ü atladılar, ancak yeni organizatörler ve bu ince ayarlı yeni düzende geri dönebilirler.

E3 organizatörlüğü Reedpop, bu yılın başlarında The Entertainment Software Association’dan (ESA) aldı. Üstelik 2022 yılında iptal edilmesine rağmen etkinliğin devam edeceğini açıklamıştı. Etkinliğin kaderi henüz belli olmasa bile emin ellerde olduğu kesin. Çünkü Reedpop, New York Comic - Con ve Star Wars Celebration Day gibi dev organizasyonları başarıyla gerçekleştirmiş bir firma. 

E3’ün boşluğunu bu yıl Summer Game Fest oldukça etkili bir şekilde doldurmuştu. Üstelik Geoff Keighley, Summer Game Fest'in 2023’te geri döneceğini söyledi. Yani bu yıl E3’te Geoff Keighley olmayacağı anlamına geliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
E3 2023 tarihleri açıklandı, sonunda geri dönüyor
İlginizi Çekebilir