E3'ün ilk gününde neler oldu, neler bitti?

Murat Halilbeyoğlu 7.06.2011 - 17:38
Büyük fuarın ilk günü geride kaldı, peki ya akılda kalanlar?
Evet! Herkes için epey yoğun bir gün oldu sanırsak. Nitekim oyun dünyasının en büyük etkinliğinin ilk günü son buldu. Elbette zaman farkını gözetirseniz biz daha gözlerimizi açtığımızda saatler öncesinden son bulmuştu ama neyse bu farklı bir konu.

E3 2011 muhteşem bir açılışla meraklı gözleri karşıladı ve birbirinden güzel video, görüntü haberi biz oyun severlere duyurarak heyecanımızı bir kat daha arttırdı.

Şimdi ilk günü biraz toparlayacak olursak, bugün en büyük etkiyi yapan oyunların başında elbette Assassin’s Creed: Revelations’ın İstanbul’da geçen oynanış videosu geliyor. Daha videonun en başında kendi aralarında Türkçe konuşan halkı duymak inanılmaz mest edici bir duyguydu gerçekten. Ayrıca oyundaki aksiyonun eskilerinden hiçbir eksiği olmadığını da gördük. Haliç’e vurulan zincir, Yeniçerilerin bize karşı tutumları, Hook Blade ve yeni bombalar ile Assassin’s Creed: Revelations kendi alanında tahtı kimseye vermeye niyeti olmadığını bangır bangır söylüyor resmen.

E3'ün ilk gününde neler oldu, neler bitti?
Ardından uzun bir süredir ortada gözükmeyen kel kafalı katilimiz Agent 47’yi gördük. Her zamanki gibi bir yılan gibi sessizce ve acımasızca hedefine yaklaşan 47, üstün yakın dövüş kabiliyetini en üst düzeyde kullanıyor. Öyle ki esas hedefe gelmeden silahını kılıfından bile çıkartmıyor. Acaba duştaki arkadaş Diana mı? Yok canım değildir. Her ne olursa olsun Hitman: Absolution'ı merakla bekliyoruz

Peki ya FPS türüne ne demeli? Özellikle bu türün iki dev sütunu Battlefield ve Call of Duty yeni oyunları ile bizlerin ağızlarını sulandırdı. Battlefield 3 oldukça iddialı ve bunun en büyük sebebinin de Frostbite 2 olduğunu biliyoruz. Nitekim son ve daha önceki videolarda animasyon, ses, ışıklandırma gibi şeyleri göz önüne aldığınızda bu konuda haksız da sayılmazlar, öte yandan Call of Duty, kendi içinde çıkardığı en başarılı serinin üçüncü oyunu ile BF’ye meydan okuyor ve Modern Warfare 3’ün yine bir numara olacağını düşünüyor.  Doğru söze ne denir? O kadar sunucu ve multiplayer eleştirmelerine rağmen Black Ops bile en çok satanlar listesine girdiyse o Modern Warfare 3’ün çok sıfırlı rakamlara ulaşması uzak bir ihtimal değil. Akıllarda sıkıntı yaratan tek konu oyunun motorunun halen değişmemiş olması. Zaten karşı tarafın savı da bu yönde. Öte yandan adını neredeyse unutmaya başladığımız Far Cry 3’de videosunu yayımladı ve bizleri neyin beklediğini az çok gözler önüne serdi. Elbette Ubisoft’un bu yıldan beklentisinin yüzde 90’ınını AC oluşturuyor fakat Far Cry 3’de göz ardı edemeyiz.

Ancak hepsi kendi dallarında birer başyapıt olsalar da günün en iyi videosu arasına Tomb Raider’ı çok rahatlıkla sokabiliriz. Lara Croft’un ilk macerasından altı dakikanın gösterildiği bu videoda o kadar güzel şeylerle karşılaştık ki, ağzımız açık kaldı. Tam anlamıyla duygunun en üst seviyede olduğu oyunda aksiyonun hiç durmaması ve tam anlamıyla bir hayatta kalma mücadelesinin işlendiği videoda Lara’nın çektiği acıları izlerken bile hissedebiliyorsunuz. Yaralanma anı, o garip adamların güzel kızımızı yakalamaya çalışırken içimize soktukları korku ve öfke, yıkılan mağaradan kaçma çabası ve en sonunda gün ışığına kavuşmak… Gerçekten Tomb Raider yeniden yapımı ile Lara Croft’a yepyeni bir kimlik eklemiş

Need For Speed’in hiç hızını kesmeden Shift2’nin çıkışından kısa bir süre sonra The Run oyunu için yayımladığı videonun yanında Mass Effect 3’ün multiplayer modunda neler olacağı, PS Vita’nın satış rakamının duyurulması, Batman: Arkham City için yayımlanan E3 videosu ve daha pek çok şey bizleri bugünden oyuna doyurdu diyebiliriz. Ancak yarın sabaha yeniden aç olarak uyanacağız. Bakalım o zaman nelerle karşılaşacağız?


Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
E3'ün ilk gününde neler oldu, neler bitti?
İlginizi Çekebilir