EA Access ve Origin Acces EA Play olarak birleşiyor

Alparslan Gürlek 15.08.2020 - 14:52
EA Access Steam'e ne zaman gelecek? Soruları ortada dolaşırken Electronic Arts, EA ve Origin Access isimlerini EA Play olarak birleştirdiğini duyurdu.

Kısa süre önce Steam'de bir EA Access sayfası görüntülendi. Abonelik temelli hizmetin yakında mağazaya geleceğini vaat ediyordu. Ancak yayına girdiğinde bizler onu eski adıyla hatırlamayacağız, isim değişikliği olacak. EA Access ve Origin Access artık EA Play olarak karşımıza çıkacak.

EA Access ve Origin Access artık tek bir çatı altında: EA Play

Electronic Arts, 18 Ağustos tarihinde Origin mağazası aracılığıyla sunulan EA Access ve Origin Access'i tek bir başlık altına getireceğini duyurdu. Bu iki abonelik hizmeti temelde bir değişiklik yapılmadan EA Play başlığı altında toplanacak.

Bahsettiğimiz gibi hizmetin temellerinde bir değişiklik söz konusu değil. Aboneler, şu anda EA ve Origin Access aracılığıyla sunulan aynı EA oyun kitaplığına ve yayın öncesi deneme sürümlerine erişebilecek. Yaptıkları tüm satın alma işlemlerinde ise yüzde 10 kadar bir indirim ile tasarruf edecekler. Daha fazlasını isteyen hayranlar için daha geniş bir EA oyun yelpazesine sınırsız erişim sağlayan Origin Access Premier de değişiyor. Yeni ismiyle EA Play Pro olarak bilinecek bu hizmet fazlasını isteyenler için alternatif olabilir.

EA Access ve Origin Access EA Play olarak birleşiyor

Bununla birlikte daha uzun vadede Electronic Arts, oyun içi zorluklar ve aylık ödül düşürme gibi özelliklerle yeni marka altında tekliflerini daha da genişletmeyi planlıyor. Özellikler oyundan oyuna farklılık gösterecek ancak erken erişim zorlukları ve Ultimate Team paketleri gibi ödüller, özel makyaj malzemeleri ve kozmetikler gibi şeylerden bahsediyorlar.

EA, ayrıca adın birleştirilmiş olmasına rağmen hizmetin kendisinin birleştirilmediğini açıkladı. EA Play'den yararlanmak istediğiniz her platform için ayrı abonelikler satın almanız gerekecek. E3 sırasında bu EA Play abonelik hizmetlerinin yıllık EA Play sunumlarıyla karıştırılacağından endişeleniyorsanız, endişelenmeyin. Onun da adı artık EA Play Live olarak değişti.

EA'in bu hareketi ile sadece isimleri tek bir çatı altında toplamak istediklerini görüyoruz. Bunun dışında EA Access ve Origin Access hizmetleri için yine EA Play adı altında farklı ücretler ödenecek. Ne diyebiliriz ki, bildiğimiz EA! Farklı kanatlardan daha fazla para kazanmak varken, neden oyuncuları daha az uğraştırsın ki? Yine oyuncuları şaşırtmadı ancak ilerleyen süreçte bu iki hizmeti birleştirecekler gibi bir his var içimde.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 08:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2020 23:12
Yani ? Geldiğinde Steamden yıllık 65 TL'yte alabileceğimiz Ea Access'i PSN'de de kullanabilecek miyiz yoksa 169 TL mi bayılacağız ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Access ve Origin Access EA Play olarak birleşiyor
İlginizi Çekebilir