EA, Koei Tecmo ile yeni bir oyun geliştiriyor

Atıf Doğan Özcan 13.09.2022 - 15:41
EA, Fantastik feodal dönem Japonya’sında geçen tamam yeni bir AAA oyun yapacağını açıkladı. Bu konuda EA ve Koei Tecmo güçlerini birleştirdiklerini duyurdular.

EA yepyeni bir oyun için ortaklık açıklamasında bulundu. EA ve Koei Tecmo arasında yapılan bu anlaşma ile feodal dönem Japonya’sında geçen bir oyun için süreç başlamış oldu. Fantastik AAA oyun için Electronic Arts bütün desteği ve imkânı sunmaya hazır.

EA ve Koei Tecmo büyük bir proje için anlaşma yaptı

Electronic Arts, Dynsty Warriors ve Samurai Warriors serilerinin yaratıcısı olan Koei Tecmo ile yeni bir işbirliği duyurusu yaptı. İki şirket, feodal dönem Japonya’nın fantastik bir versiyonunda yeni bir AAA katmanlı canavar oyunu üretmek için birlikte çalışacaklar. Bu yapım, EA’nın kapsamı dışındaki stüdyolar tarafından geliştirilen daha küçük ölçekli projelerde uzmanlaşmış olan EA Originals çatısı altında gerçekleştiriliyor.

Koei Tecmo aslında başlı başına büyük bir şirket olsa da Electronic Arts ile olan yeni iş birliği, küresel bir AAA yayıncısından daha fazla finansman ve destek alabileceği anlamına geliyor.  EA Originals, daha önce Unravel ve It Takes Two gibi oyunların üretilmesinde ve yayınlanmasında öncülük etmişti. Bu geçmiş başarılar göz önüne alındığında yapılan bu iş birliğinin ne kadar akıllı bir yatırım olduğu hemen anlaşılıyor. Projenin bu ay içinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.


Koei Tecmo, yıllar boyunca hem orijinal hem de mevcut serilerinden çok sayıda saygın oyun üretti. Bunların arasında en dikkat çekenlerinden birisi, Zelda’nın yan ürünü olan Hyrule Warriors: Age of Calamity olarak görünmekte. Stüdyo, oyuncuların büyük ölçekli dünya dışı haritalarda binlerce zayıf düşmanlara ve boss’lara karşı savaştığı oyunlarda uzmanlaşmış durumda. Bu uzmanlığını canavar avlama oyununa uygulaması ortaya çok güzel bir içerik çıkartacaktır.

EA, Koei Tecmo ile yeni bir oyun geliştiriyor

EA ve Koei Tecmo, bu işbirliğiyle Capcom’un Monster Hunter serisine rakip bir içerik üretmesi muhtemel gibi görünüyor. Ancak bu iki IP arasında ne kadar benzer veya farklı olacağı zaman içinde görülecek.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 16:44
TECMO mu? Yeni bir ustten atari world cup mi yoksa :)))
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2022 08:58
Yazık sana
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 16:26
Jade
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA, Koei Tecmo ile yeni bir oyun geliştiriyor
İlginizi Çekebilir