EA tek oyunculu oyunların çok önemli olduğunu söylüyor

Alparslan Gürlek 3.08.2022 - 12:34
Bugünlerde ne yaptığını pek anlayamadığımız EA, şimdi de tek oyunculu oyunların onlar için çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Tek oyunculu oyunlardan 2010'lu yıllarda uzaklaşmaya başlayan EA, Star Wars Jedi: Fallen Order'ın başarısıyla birlikte yeniden bu tür oyunlara yönelmeye sıcak bakıyor. Dün yılın ilk çeyreğindeki kazançlarıyla ilgili bir toplantı yapan EA, tek oyunculu oyunlarla ilgili sorulan sorulara ılımlı yanıtlar verdi.

EA tek oyunculu türüne dönecek, bir yandan da canlı hizmetlerden para basmaya devam!

EA hitap ettiği oyuncu kitlesinin özelliklerini analiz ettiğini ve genellikle sosyal bağlantı, rekabet, kendini geliştirme ve yaratıcılık alanında eğilimli olduklarını söylüyor. EA CEO'su Andrew Wilson bu konuyu şu ifadelerle destekliyor:

"Dünyaların oluşturulması, karakterlerin inşası ve hikayelerin anlatılması, bu motivasyonların yerine getirilmesinde gerçekten önemlidir. Portföyümüzü düşündüğümüzde onu iki temel vektör üzerine oturtabiliriz. Birincisi; nasıl inanılmaz hikayeler anlatabiliriz? İkincisi ise muazzam çevrimiçi toplulukları nasıl oluşturabiliriz? Son olarak da, bu ikisini nasıl bir araya getireceğiz?"

EA tek oyunculu oyunların çok önemli olduğunu söylüyor

Yani tek oyunculu yapımların önemini vurgularken bir yandan da bunları çok oyuncu olmaya nasıl uyarlayabileceklerini düşünüyorlar. Bu ikisini birleştirdiklerinde oyuncuların, yayınladıkları oyunlarda daha fazla vakit geçirdiğini fark ettiklerini bildiriyorlar.

Şirketin baş finans sorumlusu Chris Suh, canlı hizmet olarak sunulan oyunların EA'nın toplam gelirlerinin %75'ini oluşturduğunu belirtti. Bu yüzden bu oyunların onlar için daha güvenilir olduğunu ve süreceğinin de mesajını verdi.

Hali hazırda EA bazı tek oyunculu oyunlar geliştiriyor. Bunlar Star Wars Jedi: Survivor, Dragon Age: Dreadwolf ve Dead Space Remake olarak karşımıza çıkıyor.

Bu açıklamalar, EA'in geçtiğimiz ay tek oyunculu oyunlar oynayan insanlarla dalga geçtikten sonra Twitter'da topa tutulmasından sonra geliyor. :)

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2022 12:52
Rdr2 seviyesinde bir hikayeli oyun yaptılarda biz mi oynamadık :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2022 16:03
lol bunlar değil miydi westwood dan tut da maxis olsun visceral olsun. bütün tek oyunculu hikayeli oyun yapan firmaları bir bir alıp zorla oyunlarının içine bi aksiyon bi multiplayer katıp sonra da oyunlar kötü satınca bir bir kapatan ve sürekli multi'ye odaklanan. Şaka gibi ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2022 15:26
Valla kazandıkları paranın asıl kaynağına bakınca sadece piyasaya göz kırpıyorlar hepsi bu. Oyun içi satın almalar hayvan gibi kazandırıyor, istisnasız herkesin elinde telefon.

PC ve konsol artık iyice elit zevkler olarak kaldı. Bu işin sonu boka gidiyor bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2022 15:50
Senaryolu oyun anca biz y kuşagının ilgi duyduğu bir tür artık. Z kuşağı içi boş anlamsız multiplayer oyunlar oynuyor tabletten.
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2022 11:01
Kardeş sadece kendinden örnek vererek beni çürüttün tebrik ederim. Tek başına bütün z kuşağını temsil ediyorsun demek ki.
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2022 18:26
Ben z kuşağıyım iddia ediyorum senden daha fazla senaryolu oyun oynamışımdır. Oyun dediğin senaryolu olur. Finalde isteyen mpsini oynar! Hadi Gta 6 sadece multi olsun! Bak bakalım nasıl isyan eder oyuncular. Her şey öncelikle story modla başlar..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2022 08:31
EA diyorsa doğrudur kendileri hikayeli oyunları ile ünlü bir firmadır xd
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA tek oyunculu oyunların çok önemli olduğunu söylüyor
İlginizi Çekebilir