eFootball 2022 ücretsiz olarak çıktı

Ersin Kılıç 30.09.2021 - 14:14
PES serisinden devşirilen ve geçtiğimiz yıl yeni versiyonu için uzun bir ara verilen eFootball 2022 çıktı.

eFootball 2022 çıktı. PC dışında konsol sürümleriyle de oyunculara bu sefer tamamen ücretsiz olarak sunulan oyun, önümüzdeki günlerde büyük bir güncelleme alarak tam versiyonuna kavuşacak. Steam'de çok parlak yorumlar alamayan oyunun çıkışı ile ilgili yapılan resmi açıklama ve detaylar şu şekilde;

eFootball 2022 çıktı

Konami Digital Entertainment B.V. bugün itibarıyla eFootball™ 2022'nin PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows 10 ve masaüstü bilgisayarlar için Steam üzerinde yayınlandığını duyurdu. Bu lansman, oyunun sonbahardaki ilk büyük ve ücretsiz güncellemesinden önce oyunculara fikir verecek bir nevi erken erişim sürümü mahiyetinde.

eFootball™ 2022'nin çıkışını kutlamak için, lansman sırasında Online Match (Çevrimiçi Maç) kampanyası ve “Worldwide Clubs” etkinliğini içeren eFootball™ Kick-Off kampanyası gerçekleşecek. Online Match kampanyası, oyunculara oynadıkları çevrimiçi maçların sayısına bağlı olarak Chance Deal sözleşmeleri kazanma fırsatı verecek. Chance Deal, oyunculara Sonbahar güncellemesinde gelecek Creative Teams modunda takımlarını güçlendirirken kullanabilecekleri Legendary (Efsanevi) oyuncu kartlarını edinmelerini sağlıyor.

Online Match kampanyası ise şu andan itibaren 8 Kasım 2021 01:59 UTC'ye (TSİ 04:59) kadar devam edecek. Kazanılabilecek özel ödüller şöyle:

  • Chance Deal #1 –10 oyun sonrasında kazanılır
  • Chance Deal #2 –15 ya da daha fazla oyun sonrasında kazanılır
  • Chance Deal #3 –20 ya da daha fazla oyun sonrasında kazanılır

Worldwide Clubs özel etkinliği, oyuncuların favori kulüplerini seçerek bu kulüplerin dünyanın dört bir yanındaki rakipleriyle karşılaşmalarını sağlıyor. Bugünden itibaren oyuncular, gerçek hayattaki takımlarla hem çevrimiçi hem de çevrimdışı maçların keyfini çıkarabilecekleri eFootball™ Dünyasını keşfedebilecekler. Online Event modu, kullanıcıların ‘challenge events’ aracılığıyla birbirlerine karşı oynayabilmesine olanak tanımakta. Oyuncular her hafta 200'ün üzerinde lisanslı takımdan birini seçebilecek ve bir sonraki büyük güncellemede kullanabilecekleri GP’leri kazanmak için çeşitli görevleri tamamlayabilecekler. Kullanıcılar tercih ettikleri takımı seçtikten sonra, bu takımı yalnızca mevcut etkinlik süresince kullanabiliyorlar – bu seçim etkinlik süresi sona erdiğinde sıfırlanıyor.

Etkinlik başına iki görev (challenge) oyuncuları bekliyor; ilk görevi tamamlamak ikincinin kilidini açıyor. Oyuncular, görevleri bitirdikten sonra bile oynayabilecekleri maç sayısında herhangi bir sınırlama yaşamayacaklar. Görevi ilk kez tamamladıktan sonra kazanabilecekleri ödül azalsa da eFootball™ "Play to Win" olduğu için kullanıcılar GP toplamaya devam edebiliyorlar.

eFootball 2022, konsollar arasında eşleşme özelliği ile geliyor (PlayStation®5 ve PlayStation®4, Xbox Series X|S ve Xbox One) böylece oyuncular, konsol nesillerinden bağımsız olarak Event modunu eksiksiz deneyimleyebilirler. Worldwide Clubs etkinliği şu andan itibaren 8 Kasım’a kadar devam edecek.

Oyuncular ayrıca aralarından seçim yapabilecekleri dokuz orijinal Partner Club ile yapay zekaya veya bir arkadaşlarına karşı çevrimdışı oynayabiliyorlar. Oyunda şimdilik altı stadyum mevcut: Camp Nou, Old Trafford, Allianz Stadyumu, Emirates Stadyumu, Allianz Arena ve eFootball Stadyumu. 

eFootball 2022 ücretsiz olarak çıktı

Sonbaharda gelecek büyük güncelleme, eFootball™ 2022'ye aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok temel özellik ekleyecek:

  • Creative Teams – favori formasyonlarınıza ve taktiklerinize uyan futbolcular ve teknik direktörlerle anlaşarak kendi "rüya takımınızı" yaratın, ardından onları eğitin ve güçlendirin. 
  • Yeni Oyuncu Tipleri – oyuna dört yeni oyuncu türü eklenecek: Standard, Trending, Featured ve Legendary
  • Kontratlar – kullanıcılar, iki sözleşme türünden biri aracılığıyla oyuncularla sözleşme imzalayabilecekler: Chance Deals ve Nominating Contracts
  • Yeni Maç Modları – oyuncular eFootball™ Creative League, Tour Event, Challenge Event, Online Quick Match ve Online Match Lobby modlarına erişebilecekler

Dilerseniz Premium Oyuncu Paketi için bugün ön sipariş vererek büyük güncellemeye hazırlanabilirsiniz. Premium Oyuncu Paketi ile kullanıcılar 2.800 eFootball™ Coin ve altı adet Chance Deals kontratı elde ediyor. Bu paketle, her biri eşit imza şansına sahip, aynısından iki tane olmayan* altı özel futbolcuya sahip olmayı garantiliyorsunuz.

10 Kasım’da ön sipariş dönemi sona erene kadar paketi satın alan kullanıcılar, ek iki Chance Deal sözleşmesi ile daha ödüllendirilecek ve böylece toplamda sekiz sözleşmeye sahip olabilecekler.  eFootball™ 2022 Premium Oyuncu Paketi, PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows® 10 ve masaüstü bilgisayarlar için Steam® üzerinde ön siparişe açıldı. eFootball PES 2021 SEASON UPDATE veya eFootball PES 2021 LITE sahipleri, Premium Oyuncu Paketini her iki oyun üzerinden de %10 indirimle satın alabilirler**.

Son olarak, kıdemli eFootball PES 2021 SEASON UPDATE ve/veya eFootball PES 2021 LITE oyuncuları, oyun içi oyuncu koleksiyonlarına bağlı olarak eFootball™ 2022'de kullanılabilecek çeşitli "Veteran's Bonus"lar alacaklar. Oyuncuları iki adede kadar Chance Deal sözleşmesi ve 1.000.000 GP kazanma fırsatı bekliyor:

  • Chance Deal sözleşmeleri, "İkonik Anlar Serisi"ndeki oyuncu sayısına göre verilecek:
    • 1- 5 oyuncu – Chance Deal x1
    • 6 ya da daha fazla oyuncu – Chance Deal x2
  • GP, sahip olunan "Legend" (Efsane) oyuncu sayısına göre verilecek:
    • 1-7 oyuncu – 300,000 GP
    • 8-14 oyuncu– 500,000 GP
    • 15 ya da daha fazla oyuncu – 1,000,000 GP

Yukarıdaki kıstasları tamamlama süresinin 16 Eylül’de dolduğunu hatırlatalım. Veteran's Bonus'lar 23 Aralık 2021'e kadar dağıtılacak. 

Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2021 18:30
Şu yorumları onaylama olayını biraz daha esnetseniz fena olmaz. Yazıyoruz onaylanmıyor. Bu kadar kafaya takmayın. Daha fazla tıklanma alacaksınız, yorumlar daha da artacak. Gayet düzgünce yazıp da yayımlanmayan onlarca yorumum oldu. Vakit mi ayıramıyor musunuz? O zaman başka yöntem bulun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2021 10:24
unreal engine 5 le söz kesilip sonradan dönme dolap gibi dönmek ve hezimete uğramak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2021 02:38
pesin en iyi oyunu nedenmi çünkü tek değişik oyun bu. 2014 yılındada değişime karşı çıkmışlardı bana sorarsanız pes sadece ve sadece konsol değişirken oyun yapıyor ve 7 yılda bir oyun çıkarıyor hep aynı oyunu oynamaya alışmış beyni yıkanmış zombi kitlesine aldırmayın değişik oyun en güzeli
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2021 00:13
Şunun için harcadıkları parayla ve emekle farklı bir seri yapabilirlerdi bence. Konami futbol işini kıvıramıyor artık belli yani niye bu inat anlamıyorum. PS 2 de kraldı ama 3 ten itibaren duraklama, gerileme ve çöküş dönemine girdi hala ısrarla devam ediyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2021 20:35
İki yılda adamlar online oyun nasıl yapılır diye youtube videoları izlemişler. Sonuç bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
eFootball 2022 ücretsiz olarak çıktı
İlginizi Çekebilir