Elden Ring açık dünyası çok büyük olacak

Murathan Özlü 29.08.2021 - 19:15
Kapalı kapılar ardında gösterilen Elden Ring oynanış videosu ve geliştirici röportajları, Elden Ring açık dünyası konusunda beklentileri yükseltebilir.

Elden Ring açık dünyası -FromSoftware'ın önceki oyunlarına göre- çok daha büyük ve çeşitli olacak. Oyun hakkında Gamescom 2021 3.cü gününde, sınırlı sayıda insana gizli bir oynanış videosu gösterilmişti. Videoya göre oyunun açık dünyası Zelda: Breath of the Wild'ı biraz andıracak .

Oyuncu seçimlerinin, haritada ilerleme şekline etkisi olacak. Elden Ring'in, Dark Souls'un ruhani devamı olduğu neredeyse kesin olsa da, oyunun sunacağı evren Dark Souls'u kat be kat aşabilir.

Elden Ring açık dünyasında zıplamak serbest

Oyuncular, Elden Ring dünyası olan Lands Between'de dolaşırken zindanlara girecek, devasa kaleler ile karşılaşacak ve gökyüzünde dolaşan ejderhaların -spontane gelişen- alevli saldırılarını atlatmaya çalışacaklar. Elden Ring hakkında Polygon'a verdiği röportajda yapımcı Yasuhiro Kitao,  oyunun haritasını sırf "büyük olsun" diye devasa yapmayacaklarını ifade etti. Kitea, Lands Between'in tehlikeler ile dolu olmasını istiyor.

Elden Ring açık dünya

Gösterilen videoda Elden Ring açık dünyasının belli parçaları görülebiliyor. Video sırasında, karlı tepeler, sonbahar esintileri taşıyan bir orman, sel altında kalmış bir şehir ve ölüme terk edilmiş, bataklıklarla dolu bir bölgenin gösterildiği ifade ediliyor. Sırf bu sayede, oyunun açık dünyasının büyüklüğü ve çeşitliliği konusunda bir fikir edinilebilir.

Oyuncuların karakterlerinin, Elden Ring içerisindeki adı Tarnished olacak. Yolculuğumuz boyunca devasa ejderhalar ve zırhlı şövalyeler gibi alışıldık düşmanların yanı sıra, oyunun fragmanında gördüğümüz grotesk canlılar ile de bolca karşılaşacağız. Oyuncular; kılıç dövüşleri, büyüler, gizlenerek ilerleme gibi çeşitli savaş teknikleri ve cephaneleri arasında geçiş yapabilecekler. Bahsi geçen cephaneler arasında, hedefini uykuya yatıran oklar bile var!

Elden Ring açık dünyası çok büyük olacak

Elden Ring açık dünyasının büyüklüğünden ötürü, FromSoftware'ın Sekiro: Shadows Die Twice'dakine benzer bir zıplama sistemini kullanacağı iddia ediliyor. Elden Ring oyuncuları, dağlarda tepelerde, düşüp ölme ya da hasar yeme korkusu olmadan gönüllerince dere bayır koşabilecekler.

Oyunun dövüş sistemi Dark Souls oyunlarına benzeyecek ancak FromSoftware'ın, Bloodborne ve Sekiro'dan esinlenerek oyunculara daha hızlı bir dövüş deneyimi sunacağı ifade ediliyor. Oyunun kaydetme sistemi ise yine Dark Souls'dan esinlenecek.  Dark Souls'da dünya üzerindeki alevlerin yanında oyun kaydedilebiliyordu, Elden Ring'de ise Sites of Lost Light adındaki nesneler ile oyunumuzu kaydedebileceğiz.

Elden Ring Steam sayfasına göre oyunun planlanan çıkış tarihi 21 Ocak 2022.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2021 17:58
yorumlar yayınlanmayacaksa neden yorum yapma kısmı var?
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 31.08.2021 10:21
çık artık çıkkkkkkkkkkkkkkk
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2021 20:38
sekiro hizli oldugu icin oynanisi iyi.
sekiro gebi olsa tadindan yenmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2021 20:37
sekiro hizli oldugu icin oynanisi iyi.
sekiro gebi olsa tadindan yenmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2021 11:43
Cok heyacanlıyım en sevdiğim oyun olan dark souls serisinin yine çok sevdiğim elder scrolls ile harmanlanması gibi bir oyun geliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elden Ring açık dünyası çok büyük olacak
İlginizi Çekebilir