Electronic Arts NBC Universal ile birleşiyor

Murathan Özlü 21.05.2022 - 17:41
Activision-Blizzard'ın rekor bir satın alım ile Microsoft bünyesine katılmasının ardından Electronic Arts NBC Universal ile birleşmek üzere.

Electronic Arts NBC Universal birleşmesi gerçekleşmek üzere.Activision-Blizzard satın alımının ardından Microsoft'un bir sonraki hedefinin Electronic Arts olabileceği konuşulmuştu. İşin ilginci, Electronic Arts (EA)'da "satılmaya" oldukça hevesli gözüküyor. Dev bir firmanın çatısı altına girebilmek için arayışa giren EA bu aşamaya kadar Disney, Amazon ve Apple ile görüşmüş.

Electronic Arts NBC Universal birleşmesi gerçekleşmek üzere

Amerikalı usta gazeteci Dylan Byers, konuyla ilgili şu iddiaları ortaya atmış:

" Son yıllarda dev medya firmalarının hızla büyüyen oyun sektörüne artan ilgisi (Andrew) Wilson ve Electronic Arts'ın, aralarında Disney, Apple ve Amazon'un da bulunduğu çeşitli firmalar ile görüşmesine neden olmuş. Kaynaklarım, Electronic Arts'ın, Microsoft'un Activision'ı satın almasının ardından bir satış için daha da ısrarcı davrandığını söylüyorlar. Başka kaynaklara göre ise EA bir satın alımdan ziyade başka bir firma ile birleşmeye sıcak bakıyor."

Electronic Arts NBC Universal
Bu süreçte EA ile birleşmeye en çok yaklaşan firmanın dev medya kanalı NBC Universal olduğu belirtiliyor. İddialara göre NBC Universal'ın çatı firması Comcast'ın CEO'su  Brian Roberts, Electronic Arts patronu Andrew Wilson'a firmaları birleştirme teklifi ile gitmiş. Planlanan birleşmeye göre Roberts ailesi ortak firmanın yönetimini üstlenecek ancak Wilson Electronic Arts CEO'su olarak kalacak. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2022 22:18
Bir söylenti haberine gerçekmiş gibi başlık atmanız doğru olmamış bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Electronic Arts NBC Universal ile birleşiyor
İlginizi Çekebilir