Elin övdüğü Türk oyunu Spacebourne 2 ufukta göründü

Alparslan Gürlek 28.06.2022 - 14:20
Star Citizen ile kıyaslanan, yabancı oyuncular tarafından övgü yağmuruna tutulan Spacebourne 2 ufukta göründü. Yerli yapımların başarısı gururumuzdur!

Geçtiğimiz yıl kendisiyle röportaj da yaptığımız Burak Dabak'ın yeni oyunu Spacebourne 2 yakında çıkıyor. İlk oyunun ardından özellikle türün hayranları tarafından oldukça beğenilen yapımın devamı da geliyor. Türkiye'de çok ilgi görmese de uluslararası pazarda tek kişinin geliştirdiği bir oyuna göre oldukça başarılı ilerleyen yapım, şimdi ikinci oyunuyla karşımıza çıkacak.

Spacebourne 2 çıkış tarihi: 1 Kasım 2022

Burak Dabak başta hobi olarak başladığı Spacebourne oyununu ilk kez yayınladığında oyun, uzay simülasyonu severler tarafından oldukça büyük ilgiyle karşılandı. Uzun bir erken erişim sürecinin ardından oyun tam sürüme kavuştu ve bu sırada övgüler toplamaya devam etti. Hatta öyle ki oyuncular, Spacebourne'u Star Citizen gibi yapımlarla karşılaştırdı. Türk yapımı bu bağımsız oyun, arkasına aldığı güç ile devam oyununu karşınıza çıkarmaya hazırlanıyor.

Aslında bu bizim için sürpriz olmadı, zira yaptığımız röportajda Burak Dabak zaten bize yeni oyunu çok net şekilde anlatmıştı. Biz yeni projelerden haber sorarken hiç çekinmeden, "SpaceBourne 2, ilk oyundan çok farklı olacak. SpaceBourne 1 gelişim sürecinde oyuncuların talep ettikleri ancak teknik sebeplerle oyuna ekleyemediğim her şeyi SpaceBourne 2 ye ekliyorum" demişti. O günden bu yana proje halen geliştiriliyor ve Spacebourne 2 çıkış tarihi 1 Kasım 2022 olacak. Nihayet o gün geldiğinde, başarılı yapımın ikinci oyununu da oynama şansına erişeceğiz.

Spacebourne 2

Oyunun hikayesi, ilk oyunu sürdürecek. Bu yüzden hala oynamadıysanız bizim de incelediğimiz Spacebourne'a başlamanın tam zamanı. Spacebourne 2'de otomatik olarak üretilmiş binlerce farklı güneş sistemi olacak ve her biri eşsiz ve keşfe açık kılacak. Ayrıca ilk oyundan farklı olarak detaylı karakter oluşturma sistemi de içerecek ve oyunculara özelleştirme imkanı sunacak. Yine ilk oyundan farklı olarak üçüncü şahıs nişancı oyunu mekanikleri de içerecek ve tıpkı ilk oyundaki gibi RPG öğelerine ağırlık verilecek. Ne diyebilirim ki, merakla bekliyoruz!

Spacebourne 2 Steam mağaza sayfasına gitmek için tıklayın

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 09:47
Boyle yetenekler desteklenmeli. Crytek gibi sirket kurmalı bence .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2022 16:40
Ben de neden böyle arşa çıkarmışlar diyordum. "He wrote for magazines such as Chip, Merlin'in Kazanı and GamerTR, and he was a writer and editor for GameHQ." yazmış about'da. Çok bir haber yok hiçbir yerde. O da benim gibi 83'lüymüş yani bir takım şeylerde güçlü.
--------------------
Ben de sizin yorumunuzdan gördüm bunları, bilmiyordum bile :). Bence Burak Dabak'ın çabası bütün övgüleri hak ediyor. Tek başına neler başardığına bakın...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elin övdüğü Türk oyunu Spacebourne 2 ufukta göründü
İlginizi Çekebilir