Elon Musk dava edildi: Twitter başına bela oldu

Ezgi Çetin 13.04.2022 - 13:39
Elon Musk dava ediliyor. Tesla’nın kurucusu Elon Musk yakın zamanda Twitter hisslerine talip olmuştu. Bu yeni girişim teknoloji devine pahalıya patladı.

Elon Musk, Twitter’ın en sıkı kullanıcılarından biri. Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan eksentrik milyarder, favori sosyal medya platformuna yatırımını genişletme kararı almıştı. Bu karar, Elon Musk dava edilince yepyeni bir boyut kazandı.

Elon Musk dava gerekçesi ve perde arkası

Geçtiğimiz günlerde Twitter hisselerini %9,2’a yükselteceği açıklanan Musk’ın başı aynı hisseler yüzünden belada. Twitter’ın hisse ortaklarından biri, Elon Musk’ın yatırımını Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda resmi olarak onaylatmayı geciktirmesini mahkemeye taşıdı.

Elon musk davaya neden olan hareketini ilk defa yapmıyor. Daha önce de hisslerini %5’e yükseltirken 10 gün bekleyen ve işlemleri 24 Mart’ta tamamlayan milyarderin bu sürede 156 milyon dolara yakın kara geçtiği tahmin ediliyor. Musk, yeni hisse artırımında da benzer bir strateji izledi. Mahkeme tutanağında yazılanlara göre, Tesla CEO’su bu sefer de resmi işlemleri tamamlamada tam 11 gün gecikti.

Elon Musk dava edildi

Dava sürecinde neler yaşanabilir?

Konuyu mahkemeye taşıyan diğer hissedara göre Elon Musk bunu hisse fiyatlarında suni bir düşüşe neden olmak için yapıyor. Gecikme, yatırım konusunda piyasada şüphe uyandırıyor ve hisse değerlerinin değer kaybetmesine neden oluyor. Musk resmi işlemleri bitirdiğinde hisseleri çok daha uygun fiyatla satın alıyor. Borsada spekülasyon yapmak ise tüm dünyada ciddi bir suç.

Elon Musk’ın Twitter hisse yükseltmesindeki bu tutumu yönetimsel sıkıntılara da neden oluyor. Musk’ın Twitter’ın yönetim kurulunda bir sandalye istediği biliniyor. Ancak gerek yönetim ve çalışanlar, gerekse de hisse sahipleri Musk’a bu koltuğu vermek konusunda oldukça isteksizler.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk dava edildi: Twitter başına bela oldu
İlginizi Çekebilir