Elon Musk, yapay zeka karşısında hayatta kalma şansımızı açıkladı

Furkan Güler 24.11.2017 - 14:21
Elon Musk'a göre olası bir yapay zeka istilasında hayatta kalma oranımız çok düşük.

Elon Musk ile birlikte fitili ateşlenen yeni nesil teknoloji endüstrisi, gün geçtikçe pazar payını büyüterek endüstrinin devlerini kıskandırıyor. Uzay mekiği ve roket üreticisi Space X sayesinde gezegenler arası uzay taşımacılığının yanında karada da ses hızına yakın Hyperloop taşıma sistemi ile yeni bir çağ başlatmaya çalışan Elon Musk, insanlığı yapay zeka konusunda bir kez daha uyardı. Yapay zekaya dair her bir açıklamasında insanlık için en büyük tehlike olabileceğini söyleyen Musk, bu sefer insanlığın hayatta kalma şansını açıkladı. Elon Musk'a göre yapay zekaya sahip robotlara karşı, insanlığın hayatta kalma şansı yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değişiyor. Yani olası bir yapay zeka istilasında en iyi ihtimal ile her 10 insandan 1 kişi hayatta kalabilecek.

Elon Musk, insanlığı yapay zekaya karşı uyarıyor

Teknolojinin ilerlemesinin ardından insanlığın yapay zekaya bağımlı olabileceğini söyleyen Musk, bunun sonucunda insanların yapay zekanın kölesi olabileceğini ön görüyor. Google'ın patronu Larry Page ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ile bu konu yüzünden ters düşen Elon Musk, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yorumlar 50
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 24.11.2017 20:28
Şu anda bile çok hızlı öğrenebilen yapay zekalar mevcut. Her oyunu hiç bir şey bilmeden bir kaç yüz tekrar yaptığında insandan çok daha iyi oynayabilecek kapasiteye gelebiliyorlar. Şimdi olmasa bile eğer kuantum bilgisayarları çağında yapay zeka insanlığa saldırmaya kalkarsa %1 bile şansımız kalmaz. Zira saniyeler içerisinde her olasılığı rahatlıkla düşünüp planlayabilirler. Öyle filmlerdeki gibi avangers lar ya da seçilmiş kişiler de bizi kurtaramaz. Git gide nesnelerin interneti artıyor. Yakında neredeyse içimizdeki don bile akıllı don olacak. Ağ bağlantısına sahip her cihaz rahatlıkla bir kuantum bilgisayarına sahip yapay zeka tarafından hacklenip kontrol edilebilir.
maxpayne59
maxpayne59 2.12.2017 04:26
MK Okuru
25.11.2017 10:38

Kardeş bana akıl tutulması demişsin ama senin kendi söylediğin kendinle çelişiyor.
1.si saç kurutma makinesi yerini tespit edecek demişsin, valla şu an giydiğin kıyafetin içinde bile takip cihazı olabilir, mümkündür. Ama bunun neresi yapay zeka?
2.si ekonomi olayını zaten ben söyledim. İlk maddeye bakarsan bunu düşünemeyecek kapasitede olduğun oldukça aşikar.

MK Okuru
28.11.2017 22:16

"her cihaz elektrikle çalıştığına göre hackle aşırı yükleyip patlatma olasılığın oldukça yüksekken ancak bu vizyondan uzaklık boş bir konuşmadan öteye geçmiyor."

demişsin. Ah be vizyonsuz kardeşim. Uzaktan erişimi olmayan bir cihazı (ağ bağlantısı) sen gerçekten sadece elektrikle hackleyebileceklerini mi düşünüyorsun?

Söylediğimin arkasındayım. Evimin içindeki hiçbirşeyi aşırı ısındırıp bana patlattıramaz. Akıllı fön makinesi çıkarda uzaktan havaya uçururlarsa, bu yapay zekaya girmez. Mekanik, elektronik, elektriğe girmez, robotikle hiç alakası yok. O fön makinası bana kızıpta,kendi fikri ile,senin saç modelini beğenmedim apaçi kılıklı deyip, patlamadığı sürece, uzaktan birinin müdahalesi ile patlatıldığı sürece yapay zeka değildir. (Bunu bütün fön makinelerinin bağlı olduğu ana bir bilgisayar da diyebilir). Bunu da ağa bağlı olmadığı sürece yapamaz. Elektrikle olmuyor o iş sadece.

Ana merkeze bağlanır da senin evine aşırı elektrik gönderir de patlatır diye komplo üretme, sigorta ne halta yarıyor? Fiziki müdahale olmadan sigortayı iptal edemezsin.

Elektrikle hack yapıldığını düşünen herkese iyi geceler.
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2017 22:16
maxpayne59 çok basit düşün ne yapacak mutfak robotu mu saldıracak diyorsun, her cihaz elektrikle çalıştığına göre hackle aşırı yükleyip patlatma olasılığın oldukça yüksekken ancak bu vizyondan uzaklık boş bir konuşmadan öteye geçmiyor. Teknoloji gündeminden ne kadar bihaber olduğunuz aşikar.
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2017 22:15
Spider çok haklısın bazı "cahil" ve vurdumduymaz arkadaşlar bilinmesi gereken bilgileri hor görmeye çalışarak ıvır zıvır bilgi demiş bazıları ti'ye almış olsalar da bu onların cehaletini ve modern insanın sahip olması gereken sağduyudan ne kadar uzak kaldıklarını ancak göstermiş oluyor.
Pitadeniz
Pitadeniz 28.11.2017 09:25
ya bu kadar ıvır zıvır bılgıye sahıpsınde dostum merlının kazanında takılıp haberlere yorum mu yapıyosun :D bu kadar bılıyosan kendıne çakmaktan uzay gemısı yapıp gezegenı terket :)
Spider_hip
Spider_hip 25.11.2017 21:23
"Elon Musk'a göre yapay zekaya sahip robotlara karşı" yazıyor makalenin içinde. Adam genel olarak bir saldırıdan bahsediyor, ben quantum bilgisayarları çağında bir saldırı olursa şansımız %1 in bile altına iner diyorum.

Ana konuya dönersek, burada bahsedilen olasılık, eğer yapay zekaya sahip robotlar, insanlığa saldırmayı seçerse, eşittir şu olur. Yani fön makinası ya da mutfak robotunda bir yapay zekanın ileride dahi olacağını zannetmiyorum. Ama hızla yapay zeka geliştirmeye çalışan büyük firmalar ve hatta ülkelerin, kontrolü ellerinden kaybetmeleri halinde, önümüzdeki senelerde, gelişen robotik teknolojisinin de nesnelerin interneti ağının bir parçası olması halinde yapay zekalar tarafından insanlığa karşı kullanılabilir.

Rusya ve Amerika yapay zekaya sahip tanklar, dronelar ve çeşitli diğer robotlar üzerinde çalışıyorlar. Çünkü insan unsurundan daha hatasız, çok daha düşük gecikme ile karar verme tepki etme sürelerine sahip olabilirler. Bu gibi teknolojiler geliştiğinde, bunların hepsinin kontrolünü ele geçirmeye karar veren bir yapay zeka sıkıntı yaratabilir.
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 19:35
fön makinanda yapay zeka mı var baba
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 10:38
Maxpane59 nasıl bir akıl tutulması yaşıyorsun nedir olayın anlamak mümkün değil adam %5 demiş yorumdakide%1 demiş arasındaki fark nedirki evet saç kurutma makinesi senin ölümüne neden olacak yerini tesbit etmek için kullanıla bilir evet robot değil yapayzeka buda bankadaki tüm paranı çalabilecek yol
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 01:03
şu spider gibi kıçını koltuğa yayıp hiçbirşey bilmeden felaket tellallığı yapan sığırların yorumlarınız yayınlamasanız birrşey kaybetmezsiniz,özgürlük kısıtlamış olmazsınız yani,ülkelerin elinde hiroşimaya atılanların yüzlerce katı bomba var,kimin totosu yer yapay zekayı bu kadar geliştirmeye
maxpayne59
maxpayne59 24.11.2017 21:52
Bu işin içinde olan adam %5 ila %10 şans vermiş, sen yüzde 1 bile kalmaz demişsin. Napıcak mutfak robotum bana mı saldıracak. Açıkla biraz terimlerini, yapay zeka ülkeler arası digital krizler çıkarıp ekonomik savaşlara mı sebep olacak, yoksa gerçekten fön makinenim bana saldıracağını mı düşünüyosun. (Bak bu arada adamlar robot teknolojisi değil yapay zekadiyorlar bunu da bir kenarda tut.)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2017 13:26
İnsanlığın hayatta kalması için gerekli maddeler yiyecek ve su, Bunlarla aramızda bir çatışma unsuru çıkmadığı sürece yapay zekayla gül gibi geçinir gideriz. Kaldı ki, yıldızlar arası yolculuk için yani böyle bir teknoloji için mevcut insan zekası yetersiz kalıyor. Bu konuda araştırma yapay zeka...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2017 20:39
Ne kadar cahil, patates beyinli varsa bir araya toplanmış. Çok fazla Cem Yılmaz izlemekten, dakika başına 1 IQ kaybına uğramışlar. Ucuz esprilerle nefes almaya devam edin, yarın bir robot çıkar : '' Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur'' der, sizler de bağrı yanık saçlarınızı fönlersiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2017 22:39
İlk önce Larry Page ve Zuckerberg'i vururum. Elon Musk'a güveniyorum çünkü o bir uzaylı!
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2017 18:20
çünkü o bir uzaylı!
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 19:33
uzaylı neden deyip duruyorsun adama?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 20:38
Amele çiftçi nerede çalışacak? Ne kazanacak ? Zengin daha zengin olacaksa olmasın arkadaş. i robot filmi olacak hakikaten bence ( oradaki gibi olacaksa olsun o başka ;))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk, hayatta kalma şansımızı açıkladı
İlginizi Çekebilir