Elon Musk Twitter için gaza bastı

Efdal Erdem 14.04.2022 - 15:08
Anlaşılan Elon Musk Twitter şirketinde büyük bir harekete sebep oluyor. Twitter’in en büyük hissedarının planları çok daha büyük ve kararlı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya devi Twitter’in yüzde 9,2’lik hisselerini satın alan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk aynı zamanda artık Twitter’in en büyük hissedarı olmuştu. Twitter’in yönetim kuruluna da katılması beklenen Elon Musk, Pazartesi bunu yapmayacağını açıklamıştı. Ardından da diğer hissedarlar tarafından dava edilen Tesla CEO’su şimdi de ya hepsi ya da hiç uğruna Twitter’ı satın almak istediğini belirtti. Anlaşılan Elon Musk Twitter şirketinde büyük bir çalkalanma dönemine sebep oldu. 

Elon Musk Twitter için 41 Milyar Dolar önerdi

Elon Musk Twitter için gaza bastı

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter’a bir düzenleme tuşu getirilsin mi getirilmesin mi sorusunu sormuş ve aslında artık Twitter’da söz sahibi olduğunu espirili bir şekilde dile getirmek istemişti. Elon Musk’ın Twitter hisselerinin yüzde 9,2’lik kısmını satın almasının ardından sosyal medya devi Twitter’in hisseleri güçlü bir yükseliş sergiledi. Şirket hisselerini aldığını geç duyurduğunu iddia eden diğer hissedarlar, Elon Musk’ı onun yüzünden zarar ettiklerini iddia ederek dava etmişlerdi.

Bu gelişmeler sonucunda olmuş olmalı ki Elon musk Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a Twitter’i satın almak istediğini bu kararlı sözlerle bildirdi:  “Yatırımımı yaptığımdan bu yana, şirketin şu anki haliyle ne gelişeceğini ne de toplumsal sorumluluklara hizmet edeceğini düşünmüyorum. Twitter’in özel bir şirkete dönüştürülmesi gerekiyor.” Ayrıca Musk ekledi: “Teklifim en iyi ve son teklifim eğer kabul edilmezse hissedar kalıp kalmayacağım konusunu tekrar gözden geçirmem gerekecek” dedi. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk Twitter için gaza bastı
İlginizi Çekebilir