Elon Musk Twitter satın alımı planından vazgeçmeyi planlıyor

Murathan Özlü 9.07.2022 - 17:53
Elon Musk Twitter satın alımı planlarından vazcaymak için bahane arıyor, ancak Twitter Musk'a 43.4 milyar dolarlık faturayı göndermekte kararlı.

Elon Musk Twitter satın alımı fikrinden caymayı planlıyor ancak Twitter'ın buna yanaşmaya pek niyeti yok gibi. Daha önce Twitter bot hesapları yüzünden bu satın alımdan vazgeçebileceğini ifade eden Musk, bu sefer ise Twitter için hisse başına ödediği fiyatı sebep göstermiş. Musk'ın avukatları tarafından Twitter'a gönderilen mektupta, Musk'ın Twitter hisse başına ödemesi gereken miktarın Nisan ayından beri ciddi oranda düştüğü ifade edilmiş.

Elon Musk Twitter satın alımı konusunda eskisi kadar hevesli değil

Twitter'ın önce bot hesaplar konusunda yeterince aksiyon almadığını iddia etmesi, ardından hisse fiyatlarını öne süren Musk'ın, bu satın alım konusuda eskisi kadar hevesli olmadığı ve olaydan sıyrılmak için bahane aradığı ifade ediliyor. Sözleşmeden cayma bedeli 1 milyoın dolar olsa da Twitter, Musk'ın bu satın alımı tamamlaması ve yaklaşık 44 milyar dolarlık ödemeyi yapması için mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

Elon Musk Twitter satın alım
Twitter CEO'su Bret Taylor, konuya dair şu ifadeleri kullanmış:
" Twitter yönetim kurulu  Bay Musk ile anlaşlıan şartlar ve fiyat ile anlaşmayı tamamlamak konusunda kararlı. Ve bu sözleşmenin tamamlanması için yasal yollara başvurmaya da hazır." Yani Twitter, Musk'ın en başta vaad ettiği parayı almak için gerekirse mahkemeye gidecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2022 09:32
troller sevinmiştir ban yemeyecekleri için. Eğer Musk alsaydı sahte, bot hesapları banlayıp, kapatacağını açıklamıştı. Hadi yine iyiler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2022 00:43
Evrenin en faydasız dallaması olabilir bu Elon Musk. Elini attığı hiçbir iş dikiş tutmuyor. Mars kolonisi işini baltaladı, teslalar otonom değil, yer altı tünelleri patladı. Resmen umutsuzluk abidesi. Kimse iş yapamasın istiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk Twitter satın alımı planından vazgeçmeyi planlıyor
İlginizi Çekebilir