Twitter bot hesapları Elon Musk'ı vazgeçirebilir

Murathan Özlü 13.05.2022 - 23:45
Twitter bot hesapları hakkında net bilgilendirilmediğini ifade eden Elon Musk, satın alım sürecini yarıda kesebilir

Twitter bot hesapları konusunda platformdan düzgün bilgilendirme bekleyen Elon Musk, satın alım sürecini şimdilik askıya aldığını duyurdu. Musk, gün içerisinde Reuters'ın "Twitter'ın iddiasına göre platformdaki sahte/bot hesabı sayısını yüzden 5'den az" haberini paylaşarak,  Twitter'ın yüzde 5'lik oranı ispatlaması için beklemede olduğunu ifade etmiş.

Twitter bot hesapları konusunda düzgün bilgilendirme yapmamış olabilir

Twitter hisseleri, Elon Musk'un "Twitter satışını beklemeye aldığı"nı belirtmesinin ardından yüzde 20'lik sert bir düşüş yaşamış.  Musk'ın bir dediğinin bir dediğini tutmadığı düşünülünce tabi bu durum her an değişebilir. Ancak kesin olan şeylerden biri, Elon Musk'ın geçmişten beri sahte/bot hesaplara karşı olması. Çılgın milyarder, daha önce "bir gün Twitter'ı satın alacak olursa" sahte hesaplara karşı savaş açacağını da ifade etmişti.

Twitter bot hesapları
Tabi burada asıl sorun, Twitter'ın bot hesaplar konusunda Elon Musk'ı bilerek yanlış bilgilendirmiş olması. Düzenli Twitter kullanıcılarının çok ama çok sık bir oran ile karşılaştığı sahte hesaplar, Twitter tarafından pek umursanmıyor.  Platformdaki sahte/bot hesap sayısının yüzde 5'in üstünde çıkması durumunda, satış iptal olabilir. Ancak Elon Musk, böyle bir durumda Twitter'a 1 milyar dolarlık "iptal ödemesi" yapmak zorunda.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 07:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2022 10:21
Satılacağını duyduğum gün hesabı kapattım. Kimse benim adıma benim hesabıma değer biçemez savundukları özgür düşüncüye ters. Benim gibi düşünüp hesaplarını kapatanları görünce yan çizmeye başlamış bence Musk kendisi bot hesap sayısını öğrenebilecek konumda...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter bot hesapları Elon Musk'ı vazgeçirebilir
İlginizi Çekebilir