Embracer Group, Saber Interactive'i Satın Aldı

Tunay Şahin 14.03.2024 - 16:14
Embracer Group, 247 milyon dolarlık bir anlaşmayla Saber Interactive'i satın alarak, geliştiricinin elinde bulunan 38 farklı projeyi de bünyesine dahil etti.

Embracer Group'un, 247 milyon dolarlık büyük bir anlaşmayla Saber Interactive'i satın aldığı açıklandı. Anlaşma kapsamında, Saber'in kurucu ortağı Matthew Karch'ın yeni şirketi Beacon Interactive, Embracer Group'un Saber'i satın almasını sağlayacak. Karch, her iki şirketin yönetiminden de ayrılarak, çıkar çatışmalarını önlemeyi kabul etti.

Embracer Group, Saber Interactive'i 247 Milyon Dolara Satın Aldı

Satın alma, 247 milyon dolar değerinde ve içerisinde 44 milyon dolarlık bir borç yükümlülüğü barındırıyor. Embracer, bu işlemin 38 aktif oyun geliştirme projesini içerdiğini ve bunun yaklaşık 224,3 milyon dolarlık bir değer oluşturduğunu ifade ediliyor.

Embracer Group, Saber Interactive'i 247 Milyon Dolara Satın Aldı

Embracer Group CEO'su Lars Wingefors, anlaşmanın her iki şirket için de kazançlı olduğunu belirterek, gelecekteki başarılar için daha iyi bir konumda olduklarını vurguladı. Wingefors, bu işlemin aynı zamanda Embracer'ın finansal esnekliğini artıracağını ve net borcun azaltılmasına katkıda bulunacağını da ekledi. Bu satış, Embracer'ın Rusya'daki operasyonlarını durdurmasına ve geliştirici işlerini bağımsız mülkiyet altında sürdürmesine imkan tanıyan bir yönetim kararının bir parçası.

Matthew Karch, Embracer'ın son dört yılda dünyanın önde gelen oyun şirketlerinden birine dönüşmesindeki rolünden gurur duyduğunu ifade ederek, bu elden çıkarma işleminin her iki şirket için de yeni fırsatlar yaratacağını belirtti. Karch ise, Embracer'da önemli bir hissedar olarak kalacak ve gelecekteki projelerde işbirliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Saber Interactive, bu anlaşmanın bir parçası olarak, 3D Realms, Slipgate Ironworks ve New World Interactive gibi stüdyoların sahipliğini korurken, Embracer Group Aspyr Media, Tripwire Interactive ve Tuxedo Labs'e sahip olmaya devam edecek. Ayrıca, Metro oyunlarının geliştiricisi 4A Games'i satın alma opsiyonuna sahip olmasına rağmen, bu oyunların yayın haklarının Embracer'a ait PLAION'da kalacağı belirtildi.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2024 19:27
Bazı sitelerde sattığı yazıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2024 08:49
Ben Embacer grup, Saber firmasını satın aldı şeklinde haberler de okudum. Hangi haber doğru acaba?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2024 16:29
Bunlar alırken hiç kimsenin sesi çıkmıyor. MS alım yaparken hüloooğğğ diyen tayfa beliriyor hemen.
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2024 17:15
Saber Interactive'i almak ile Activision'ı almak arasında çok büyük farklar var. Embracer'ın alımları da makul değil, daha yakın zamanda Deus Ex'in fişi tamamen çekildi işte. Ellerini attıkları her şeyi batırıyorlar. Lakin Saber bir stüdyo, Activision ise devasa bir yayıncı, zaten fark burada.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Embracer Group, Saber Interactive'i Satın Aldı
İlginizi Çekebilir