En iyi hayatta kalma oyunları

Alparslan Gürlek 22.11.2020 - 13:11
Hayatta kalma yeteneklerinize güveniyorsanız ve en iyisi olduğunu düşünüyorsanız işte en iyi hayatta kalma oyunları karşınızda!

Çok köklü bir tarihi olmasa bile hayatta kalma oyunları uzun zamandır aramızda. Oyun sektöründe birkaç çılgın dahinin yaptığı bazı girişimlerle yeni yeni türlerin şekillenmesi ve popülerleşmesi artık sektörün doğası haline geldi. Hayatta kalma oyunları da bu şekilde gelişen ve popülerleşen oyunlar haline geldiler. Gerek yağmur ormanlarının içinde, gerekse uzayda ya da küplerden oluşan bir dünyada doğaya ve kendimize karşı mücadele ediyoruz. Bu konuda muazzam bir çeşitlilik mevcut ve yeni fikirler gelmeye devam ediyor. Bugün de en iyi hayatta kalma oyunları hakkında konuşacağız. Atladığımız, gözden kaçan oyunlar olduysa lütfen yorumlar kısmında bizimle paylaşın.

En iyi hayatta kalma oyunları karşınızda!

Belki iddialı bir giriş yapmış olabiliriz ancak diğerleri arasından sıyrılan ve kitleler tarafından oldukça beğenilen bu oyunlar gerçekten harika! Aralarından birini ya da daha fazlasını oynamışsanız bize hak vereceksiniz, oynamadıysanız ve bu tür oyunlar ilginizi çekiyorsa tavsiye ederiz! Herhangi bir sıralama yapmaksızın sadece en iyi hayatta kalma oyunlarını sizler için derledik. 

Green Hell

En iyi hayatta kalma oyunları

Oyuna sonradan eklenen hikaye modu ile birlikte sürükleyici ve her an başınıza ne geleceğini kestiremediğiniz bir hikayesi olan Green Hell, oldukça başarılı ve zorlayıcı bir oyun. Amazon Ormanları size bütün gücüyle saldırırken sadece fiziksel ihtiyaçlarınızı değil, psikolojinizi de korumanız gerekiyor. Oyunda dengede tutmanız ve kaybetmemeniz gereken birçok parametre var. Ayrıca nereden yürüyeceğinizi dahi doğru seçmeniz gerekiyor. Yağmur ormanlarının bütün tehlikeleri bu oyuna çok iyi yansıtılmış. Bazen siz yürürken farkında olmadığınız bir örümcek bacağınızı ısırabiliyor ve eğer uygun tedaviyi kısa sürede yapmazsanız yolun sonu sizin için görünebiliyor. Eğer zor ve tehditkar, limitlerinizi zorlayan bir oyun istiyorsanız sizi bu tarafa alalım! Ayrıca eşli oyun desteği sayesinde arkadaşlarınızla birlikte girip birlikte mücadele edebilirsiniz.

Stranded Deep

En iyi hayatta kalma oyunları

Filmlere dahi konu olmuş ıssız ada temasını gördüğümüz oldukça başarılı bir yapım. Stranded Deep size okyanusun bütün tehlikelerini ve hayatta kalmanın nelere bedel olabileceğini gösteriyor. Ana düşmanları öldürerek ilerlediğiniz bir hikayeye sahip. Temel amacınız ise ıssız adaların bulunduğu bu bölgeden kaçmak. Kulağa çok klişe bir hikaye gibi gelse de işlenişi ve oynanışı Stranded Deep'i en iyi hayatta kalma oyunları arasına dahil ediyor. Belki de oyunun tek zayıf yanı yalnızca tek oyunculu modunun olmasıdır. Eğer arkadaşlarınız olmadan oynamak istemiyorsanız tercih etmeyeceğiniz bir oyun. Ancak tek başınıza dahi oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Terraria

En iyi hayatta kalma oyunları

Terraria 2D piksel sanat tasarımıyla her ne kadar side-scroller türünde bir oyun gibi görünse de, çok başarılı bir hayatta kalma oyunu. Neredeyse 10 yaşına girecek olan oyun için geliştirme yol haritasının sonuna gelinmiş durumda. Oyun son formuyla, ana düşman savaşları, inşa etme ve hayatta kalma mekanikleriyle türünün en başarılı örneklerinden. Aynı zamanda oldukça ucuz fiyata satılıyor ve dilerseniz arkadaşlarınızla birlikte oynayabilirsiniz.

Ve elbette en iyi hayatta kalma oyunları arasında Minecraft da bulunuyor!

En iyi hayatta kalma oyunları

İlk yayınlandığı 2009 yılını takip eden yıllarda adeta bir çılgınlığa dönüştü. Küplerden oluşan ve rastgele şekillenen dünyasıyla oyunculara her seferinde yeni bir macera vaat eden Minecraft. Bugünlerde "çocuklar için gayet iyi" desek de oyunun temeline indiğimizde gerçek bir hayatta kalma oyununun size verebileceği her şeyi içeriyor. Oynamış olanlar bilecektir ki oyundaki ilk günde bir gözünüz gün batımında, bir kulağınız çevredeki zombi seslerinde oluyor. Araçlar üretmek için malzeme toplamanız, güvenli bir şekilde uyumak için -bazen de sadece yapması oldukça keyifli olduğu için- barınak yapmanız gerekiyor. Hatta öyle ki oyunda modlarla sıfırdan başlayarak kendi nükleer reaktörünüzü dahi oluşturabiliyorsunuz. Markus "Notch" Persson tarafından geliştirilen oyun hala oldukça popüler.

Don't Starve

En iyi hayatta kalma oyunları

Hoş görsel tasarımı ve her şeyin oldukça tatlı, ponçik görünmesi sizi aldatmasın. Tamamen acımasız, tehlikeli ve hiç güven vermeyen dünyasıyla Don't Starve sizleri hayatta kalmanın zorluklarıyla baş başa bırakıyor. Basit gibi görünse de temel yapısını çözmeniz biraz zaman alabilir ve çözdükçe beyninizin kıvrımları arasında dolaşan tatmin hissi sizi cesaretlendirebilir. Ancak dikkat! Bu cesaret sizin oyundaki en zayıf canlılardan biri olduğunuz gerçeğini değiştirmez. Don't Starve Together ile de arkadaşlarınızla keyifli saatler geçirebilirsiniz.

The Long Dark: En iyi hayatta kalma oyunları listesinin demirbaşı

En iyi hayatta kalma oyunları

Birçok hayatta kalma oyunu içinde fantastik öğeler içerse de The Long Dark bu oyunlar arasında değil. Oldukça düz bir işleyişi var. Bu sefer Kanada'da soğuğa ve açlığa karşı mücadele ederken vahşi yaşamın tehlikelerinden korunmaya çalışıyorsunuz. Uçağı düşen bir pilot olarak başladığınız yolculuk gittikçe zenginleşiyor ve zorlaşıyor. Oldukça hoş tasarımı ve ilk çıkmasından bu yana uzun yollar almasıyla oyuncular nezdinde harika olarak nitelendirilebilecek bu oyunu sizler için gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz. En iyi hayatta kalma oyunları listesi yapılıyorsa, The Long Dark olmadan olmaz.

ARK: Survival Evolved

En iyi hayatta kalma oyunları

Geçtiğimiz aylarda Epic Games tarafından ücretsiz dağıtılan ARK: Survival Evolved türünün nadide örneklerinden birisi. İlk çağlara gittiğimiz bu yolculukta besin zincirinin en altından, en üstüne doğru tırnaklarla kazıyarak çıkıyorsunuz. Tehditler gözden kaçabilecek kadar küçük değil çünkü dört yanınız çeşitli dinozorlarla çevrelenmiş durumda. Kendi barınağınızı, kıyafetlerinizi, silahlarınızı üreterek dinozorları evcilleştirip birer araca dönüştürebiliyorsunuz. Ana düşman savaşlarını tamamlayarak ilerlediğiniz bir hikayesi de var.

The Forest

En iyi hayatta kalma oyunları

Green Hell ve Stranded Deep oyunlarına oldukça yakın bir mantığa sahip olan The Forest hayatta kalma oyunları arasında en popüler isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yine bir uçak kazası sonrasında düştüğümüz ormanda yerliler ve doğa ile mücadele ederken, aynı zamanda keşifler yapmamız gerekiyor. Oldukça başarılı bir işleyişi olan The Forest güncellemelerle desteklenmeye devam ediyor.

DayZ

En iyi hayatta kalma oyunları

Eğer hayatta kalma oyunlarının bir anda çıkıp sektörü işgal etmesi için bir oyunu suçlayacaksanız, bu oyunu suçlayın. İlk etapta bir Arma 3 modu olarak yolculuğuna başlayan DayZ açık dünya, sandbox ve zombi türlerini bir araya toplayarak ortaya vaktinde harika bir iş çıkarmıştı. The Walking Dead dizisinde olduğu gibi tehlike aslında zombiler değil, diğer insanlar. DayZ son zamanların en popüler oyun türlerinden olan battle royale türüne de ilham olmuştur.

State of Decay 2

En iyi hayatta kalma oyunları

State of Decay 2 yine zombi temasıyla karşımıza çıkan bir hayatta kalma oyunu. Ekip arkadaşlarınızın da bulunduğu fakat diğer oyunlara nazaran zombilere daha az ciddiyet yükleyen bir yapısı var. Karakterlerinizin kalıcı olarak ölmesi uzun zamandır uğraştığınız, acemi seviyesinden emektar seviyesine getirdiğiniz karakterinizi kaybettiğinizde sizi oldukça zorluyor. Bu konuda çaresizliği ve zorluğu harika yansıtan bir yapım olduğunu söylemeliyiz.

Rust - En iyi hayatta kalma oyunları arasında ama herkese göre değil

En iyi hayatta kalma oyunları

Rust için herkese hitap eden bir oyun olmadığını söylemekte fayda var. Vahşi yapısı ile sizi ayıların mı, kurtların mı, tepenize dolanan helikopterin mi yoksa oyuncuların mı daha önce öldüreceğini söylemek zor. Tamamen mücadeleci ve gerçekten çok zor olmasıyla hırslı oyuncuları bekliyor. Hayatta kalmak için temel ihtiyaçları karşılamaktan ziyade, kendinizi çok iyi savunmayı ve gerektiğinde öldürmeyi bilmeniz gerekiyor.

En iyi hayatta kalma oyunları listemiz bu şekildeydi. Yazının başında da belirttiğim gibi eğer gözden kaçan ya da eklemeyi unuttuğumuz bir oyun olduysa, yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Ayrıca en iyi oyun filmleri listemize de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 19:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 20:50
Abi sizi çok seviyom
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2020 23:20
Camışsız The Forest ya da yeme içme detaylı ve en az DayZ grafiklerinde bi State of Decay 2 benim hayalim. Gelecekte bir gün gelir ama o zamana ne pc toplayacak para ne de o oyunu alacak kazanç kalır bizde :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2020 15:20
farcry'la long dark'ın grafiklerini takas etselerdi.. long dark şu an piyasayı kavururdu.
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2020 17:22
evet ben long darkı sırf o yüzden oynadım
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2020 15:54
Long dark ın olayı o grafik zaten herşey gerçekci olacak diye birşey yok o pastelimsi renkler long dark ı böyle özel bir oyun yapıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2020 14:10
Long dark Greenhell Stranded deep bana göre toplam 1000 saatim vardır bu üçlüde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi hayatta kalma oyunları
İlginizi Çekebilir