Epic Games Store bataryanızı öldürüyor olabilir

Alparslan Gürlek 23.03.2021 - 13:40
Gelen raporlara göre Epic Games Store, dizüstü bilgisayarınızın bataryası için oldukça zararlı. Yapılan testler batarya ömrünü kısalttığını gösteriyor.

Son yıllarda gittikçe popülerliğini artıran dizüstü oyun bilgisayarlarının bazı çözülmesi gereken sorunları olduğu gerçeğinden kaçamayız. Oyuncular zaten bu sorunlarla mücadele etmekle uğraşıyorken bugün gelen yeni bir rapor, Epic Games Store uygulamasının oyun bilgisayarınızın pil ömrünü öldürdüğünü gösteriyor.

Epic Games Store dizüstü bilgisayarınızın bataryasını öldürebilir

Hali hazırda dizüstü bilgisayarı kullanan insanların en büyük sorunlarından biri pil ömrüyken, yeni bir soruna daha sahip oldular. Görünen o ki Epic Games Store uygulaması arka planda açıkken bilgisayarınız düşündüğünüzden çok daha fazla enerji tüketiyor. Bildiğiniz gibi daha önce de ısınma sorunuyla gündeme gelen yazılım kullanıcıların güvenini sarsmaya devam ediyor.

PCW'nin içindeki yeni 11. nesil Tiger Lake işlemci bulunan Microsoft Surface Pro 7+ testi sırasında bu durum gözlemleniyor. Pil testlerinde bazı tutarsız sonuçlar aldıktan sonra, Epic Games Store uygulamasının hala görev çubuğunda gizli olarak çalıştığını fark ediyorlar. Bunun da pil ömrü üzerinde ciddi bir etkisi olduğu keşfediliyor.

Epic Games Store bataryanızı öldürüyor olabilir

PCWorld makalede tüm test metodolojilerini ayrıştırıyor. Birinde EGS açık, diğerinde kapalı olmak üzere iki sistemde uçak modunda testler gerçekleştiriyorlar. Hemen üst taraftaki görselde de görebileceğiniz gibi Epic Games Store açık ve kapalıyken, Steam'e de kıyaslayarak pil ömrünün ne kadar düştüğü belli oluyor. Pro 7+ üzerinde pil ömründe yaklaşık yüzde 20 ve Ryzen ile çalışan Microsoft Surface 3 üzerinde de yüzde 8'lik bir düşüş rapor ettiler. Tüm açık uygulamaların biraz pil tüketmesi oldukça normal olsa da EGS'nin batarya üzerindeki bu etkisinin aşırı olduğunu  söyleyebiliriz.

Aynı testler arka planda Steam uygulaması açıkken yapıldığında pil ömrüne etkisinin oldukça düşük olduğu göze çarpıyor. Epic Games bu duruma e-posta yoluyla "genel olarak başlatıcımızın performansını iyileştirmek ve güç tüketimini azaltmak için aktif olarak çalışıyoruz" yanıtını verdi. PC World'ün bu bulguları üzerine dizüstü oyun bilgisayarı kullanan oyuncuların EGS'yi kullanmadıkları sürece kapatmalarını tavsiye edebiliriz.

Dizüstü bilgisayarınızın bataryasını korumak için daima bir gözünüz sistem kullanımında olsun ve ihtiyaç duymadığınız programların arka planda çalışmasına izin vermeyin. Sizler de görüşlerinizin aşağıda yer alan yorumlar kısmında bizlerle ve diğer okurlarla paylaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:
Epic Games indirme hızı artırma

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 17:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 16:49
Apple ve Steam piyasa konsolidasyonu ortada olan iki büyük tekel. Fanboyları o denli köklü ve besili ki basit yazılım arızalarını Epic'i şeytan gibi göstermek için kullanıyorlar.

Halbuki dev fee'lere, market budgetlerine bakıldığında asıl şeytan Apple ve Steam.
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2021 01:17
Dx compiler yanlışlıkla ileri sürdüm fakat bu diğerlerini değiştirmez
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2021 01:06
Fanboy hala bilmeden üste çıkmaya çalışıyorsun. Epic in klasörlerine bakarsan normal unreal engine gibi klasör dizilimleri ve crashreporterclient.exe görürsün. Kısacası temel unreal engine çıktısı bunlar. Daha derinde Directx compiler dosyası görürsün bilmezsin incele şimdihttps://cutt.ly/9xSZGSY
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 00:10
Oyun motoru yazılım olmuyor tabi, V8 motor oluyor. Bu kadarı da pes doğrusu. Oyun motoru nedir bilmeyen ya da hayatında oyun motoru yazmamış kişiler yorum yapmasınlar lütfen.

Kullanıcıların hoşuna gitmeyen bir durum varsa rapor edilir ve yeni sürümde düzeltilmeye çalışılır, bu kadar basit.
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 22:56
Bak bak bak epic savunucusuna bak hele basit yazılım arızası dediğin bir kere yazılım bile değil oyun motoru ile yapılmış bir istemci. Bugün bir yazılımcı olsan istemciyi basit web tabanlı mı tutmaya çalışırsın yoksa kulağı tersten tutup oyun motoru üzerinden mi yaparsın? Bilmeden konuşma bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 08:57
Şu kullanılmadığı sürece kapatılması dediği nasıl bir şey yani normal bildiğimiz kapatma mı ayarlardan falan mı yapılıyor
--------------
Programı kapalı halde tutuyorsunuz, yani görev yöneticisinden kapatabilirsiniz direkt. Normal kapatma işlemi, ekstra bir şey yok. Arkada açık kaldığı sürece zarar veriyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 17:18
epic games store yakında bize de zarar verdiği ortaya çıkacak bu gidişle :) Çok sık olmaya başladı bu tip haberler, hayırdır inşallah
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 22:58
Hayır değil epic epic fail yaşıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 21:17
Egs yükledikten bir ay sonra (dell) bilgisayarda dahili pil arızası şeklinde uyarı almaya başlamamın ardına bu haber.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 17:14
Launcher'dır o. Store olsa duramazsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games Store bataryanızı öldürüyor olabilir
İlginizi Çekebilir