Epic Online Services PC Crossplay duyuruldu

Atıf Doğan Özcan 20.06.2022 - 13:06
Oyuncular için büyük bir problem olan çapraz platformlar sorunu şimdilerde tarih oluyor diyebiliriz. Epic Online Services PC Crossplay duyurusu ile oyuncuları mest edecek.

Arkadaşlarıyla beraber oyun oynamak isteyen oyuncuların en büyük dertlerinden birisi olan çapraz eşleşme sorunu artık bitiyor. Epic Games ve Steam oyuncuları nihayet bütün oyunları beraber oynayabilecekler. Epic Online Services PC Crossplay, her oyunu kapsayacak şekilde tasarlandı.

Epic Online Services PC Crossplay ile artık herkes aynı oyunda buluşabilecek

Son zamanlarda çıkan bazı oyunlarda çapraz eşleşme desteği gelmiş olsa bile, mevcut olan çoğu oyunda bu büyük bir sorundu. Epic Online Services PC Crossplay ile devrim niteliğinde bir adım atıldı. Son dönemle popüler olan Dead by Daylight ve Fall Guys gibi oyunlarda oyuncular birbirlerini bulamıyor ve eşleşme sorunu yaşıyorlardı. Platformlar ve mağazalar arasında yaşanan bu sorunu yayınladıkları yeni PC uygulaması ile Epic geliştiricileri bir nokta koymayı başardı.

Epic Online Services PC Crossplay ile Epic Games ve Steam oyuncuları beraber oynayabilecekler

Epic Games tarafından yapılan açıklamada “Bugün, oyun geliştiricileri için PC’den başlayarak yeni bir çapraz oyun aracını kullanıma sunuyoruz. Bu hizmet, geliştiricilere oyunları ve topluluklarını platformlar ve mağazalar arasında bağlamak için ihtiyaç duydukları her şeyi sağlayan biz hizmettir.” Epic Online Services PC Crossplay artık Steam ve Epic Games Store’da sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Sistem, oyuncuların PC mağazalarında arkadaşlarıyla bağlantı kurmalarını kolaylaştırmak için Steam ve Epic Games arkadaş listelerini tek listede birleştiriyor. Bunun yanı sıra arkadaş aramak, arkadaşlık istekleri gönderip almak için kullanışlı ve kolay bir arayüze sahip.

Epic Online Services PC Crossplay ile Epic Games ve Steam oyuncuları beraber oynayabilecekler

Şimdilik sadece PC platformları üzerinde çalışan sistemin önümüzde ki günlerde mobil cihazlar ve konsollar için sürümleri gelecek. Üstelik uygulamanın PC versiyonuna macOS ve Linux desteği geliyor. Bakalım bu uygulama bizlere neler sunuyor.

PC için çapraz eşleşme sisteminin özellikleri

  • Bütün arkadaş listesi tek bir yerde. Steam ve Epic Games Storre üzerinde yer alan arkadaş listeleriniz tek bir yerde görünecek.
  • Entegre oyun davetleri. Oyuncular, Steam ve Epic Games Store’daki arkadaşlarına davet gönderebilirler ve bu sayede beraber oyun oynayabilirler.
  • Hesapları bağlama. Uygulama üzerinden Steam ve Epic Games hesaplarınızı sadece birkaç tıklama ile bağlayabilirsiniz.
  • Güncelleme gerektirmeyen iyileştirmeler. Sistem sürekli kendini güncelleyen bir yapıya sahip. Yani oyuncular ekstra bir güncelleme sürce beklemeden direk oyunlara katılabilecekler.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2022 18:35
very nice
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Online Services PC Crossplay duyuruldu
İlginizi Çekebilir