Eski PlayStation geliştiricileri NFT içeren oyun geliştiriyor

Alparslan Gürlek 24.06.2022 - 09:23
The Last of Us ve Days Gone gibi projelerden tanıdığımız PlayStation geliştiricileri, şimdilerde Ashfall adında NFT'lere odaklı bir oyun geliştiriyor.

Eski PlayStation geliştiricileri -Last of Us ve Days Gone'dan tanınan- Michael Mumbauer ve John Garvin, Liithos adındaki yeni stüdyolarını duyurdular. Oyun sektörüne yaklaşımı farklı bir perspektiften ele alıp, kripto varlıkları oyunların bir parçası haline getirip oyuncuları bu pazara dahil etmek istiyorlar. Hali hazırda üzerinde çalıştıkları açık dünya oyunu Ashfall, kripto elementler içeren PC ve konsollara çıkacak ilk AAA yapım olma özelliği taşıyor.

NFT içerecek yeni oyun Ashfall geliştiriliyor

Last of Us hayranlarının bilmesi gerekiyor ki Ashfall, John Garvin ve Michael Mumbauer'in eski projeleri gibi olmayacak. Yoğunluğun PvP ve PvE'ye verildiği oyunda oyuncular oyun NFT'lerine odaklanacak. Son yıllarda git gide yaygınlaşan NFT'ler, bir anda değer kaybeden piyasalarda gelecek vaat edecek gibi görünüyor. Ashfall ise Hedera Network'ün bir tokeni olan HBAR'ı kullanacak. Oyuncular Hedera'nın platformundan bu ağ yardımıyla bir şeyler kazanıp, edinebilecek.

Eski PlayStation geliştiricileri NFT içeren oyun geliştiriyor

PlayStation Plus ya da Xbox Game Pass'in aksine Ashfall, oyuncuların kripto varlıklar kazanabilmesini ve büyüyen bu pazarın bir parçası olabilmesini hedefliyor.

Ashfall çürümüş bir iklime sahip, distopik bir dünyada geçecek. Oyun hem PvP hem de PvE özelliklerine odaklanacak ve bu da oyuncuların oyunu nasıl isterlerse öyle oynayabilecekleri anlamına geliyor. Henüz yapım hakkında çok detaya sahip olmasak da geliştiricilerin oyunun "çekici karakterler ve ilgi çekici bir hikayeye sahip olup zengin bir dünyada geçeceğini" söylüyor. Liithos'un NFT içerecek yeni oyunu için henüz elimizde bir çıkış tarihi yok.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2022 23:43
Ama öyle bir şey yapmayın işte... millet nft nin gerçek yüzüne anlama başladı fena linç yiyebilirler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2022 10:59
anladım. trendci ergenlere nft balonlu bir çakma the division yapılacak nftden söz etmişken p2w olmazssa olmaz tabi, heralde oyun piyasası tamamen battı yeni fikirler görmüyoruz hep bi remake, remastered veya böyle para ön planda olan oyunlar görüyoruz bu işin sonu berbat biryere çıkıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Eski PlayStation geliştiricileri NFT içeren oyun geliştiriyor
İlginizi Çekebilir