'Square Enix Kripto ve NFT kazandıran oyunlara yönelmeli'

Efdal Erdem 17.04.2022 - 15:12
Blockchain ve Metaverse ile yeni imkanları gözetleyen Square Enix kripto ve NFT kazandıran oyunlara ait fikirlerine değiniyor.

Blockchain teknolojisi ve kripto varlıklara olan ilgi geçtiğimiz yıllarda ciddi bir değerlenme ile beraber yükseldi. Facebook tarafından da Metaverse atılımları duyuran Mark Zuckerberg’in ardından Blockchain ve türevleri için kullanım alanları daha da genişledi. İngilizce “play to earn” olarak adlandırılan “kazanmak için oyna” oyunları, oynadıkça para kazandırıyor. Square Enix başkanı, Yosuke Matsuda, Yahoo Japonya’ya verdiği bir röportajda, Square Enix kripto ve NFT’ye neden yönelmesi gerektiğini ve düşüncelerini ifade etti.

Square Enix kripto ve NFT’ye neden ilgi gösteriyor?

'Square Enix Kripto ve NFT kazandıran oyunlara yönelmeli'

Matsuda, daha öncesinde Square Enix’in kendi kripto parasını çıkarabileceğini anlatmıştı. Son röportajnda da artık alışılagelinmiş oyunlara odaklanmanın şirketi ileri götürmek adına yeterli olmayacağını belirtti ve bu konudaki vizyonuna değindi. Oyuncular içerik üretebilecek ve ödüllendirilecek. “Gelecekte otonom oyun içerikleri üzerinde çalışmak istiyoruz.”, “Şimdiye kadarki tüm oyunlarda oyuncular hep birileri tarafından tamamlanmış hazır içerikler ile karşılaştılar. Dünyada, farklı ayarlar ve oyun imkanları üreterek oyunları daha ilginç hale getirmekle ilgilenen birçok insan var.“ 

Açıklamalarına şöyle devam etti: “Gelecekte o insanların bu isteklerini, evrimleşmeye devam eden oyunlar geliştirmek için kullanmak istiyoruz.”, “Eğer insanlara sadece iyi niyetten öte, örneğin Blockchain teknolojisi ile bir karşılık sağlama imkanına sahip olursak, kullanıcılara fikirlerinden içerikler oluşturma imkanını sağlayabiliriz.”.  Square Enix’in yanı sıra Blizzard kripto konusunda da “play to earn” oyunlarına yönelik ilgili olduklarının ilk sinyallerini vermişti. Yakın gelecekte bu alanda diğer oyun yapımcılarından da haberler duymak muhtemel.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
'Square Enix Kripto ve NFT kazandıran oyunlara yönelmeli'
İlginizi Çekebilir