EVE Online Oyuncuları COVID-19 salgınına karşı savaşıyor

Alparslan Gürlek 16.06.2020 - 11:52
EVE Online için yapılan oyun içi etkinlik Project Discovery'nin üçüncüsü yapılıyor. Oyuncular bu sefer COVID-19'u çözmek için birleşiyor. Hadi biraz bilim yapalım!

EVE Online oyuncuları uzay gemilerinden gerçek bilim yapma şansı ile karşı karşıya. Bugün EVE Online için üçüncü kez Project Discovery adındaki oyun içi etkinliğini oyuncularla buluşturuyor. Bundan önce yapılan iki etkinlikte insan vücudunun protein atlasını çıkarmış ve başka gezegenlerin var olup olmadığını görmek için yıldızlarda seyahat etmiş oyuncular, bu sefer COVID-19 salgınına karşı mücadele edecek.

EVE Online Oyuncuları COVID-19'a karşı savaşıyor

EVE Online'da daha önce oyuncular insan vücudunun protein atlasını çıkarmak ve yeni gezegenler keşfetmek için yıldızlar arasında seyahat eden bilim insanları olmuşlardı. Bugün ise yine birer bilim insanı rolünde COVID-19 pandemisini çözmek için çalışacaklar.

EVE Online Oyuncuları COVID-19 salgınına karşı savaşıyor

Project Discovery etkinliğinde oyunculara veri setleri verilecek, sitometrilerin akışını izleyip analiz etmeleri istenecek. Project Discovery'nin basın bültenine göre “Akış sitometrisi, hücrelerin, özellikle de vücudun SARS-CoV-2 ile enfeksiyona yanıtında önemli olan bağışıklık sisteminin özelliklerini tespit etmek ve ölçmek için kullanılan bir tekniktir. Oyuncular COVID-19'a neden olan koronavirüsü, slayt verilerindeki hücre gruplarını seçerek verileri analiz eder. Oyuncuların özel bir bilgiye sahip olmalarına gerek yoktur; mini oyun size bilmeniz gereken her şeyi öğretir."

Oyuncular katalogları analiz ederek COVID-19'a karşı ön saflarda savaşan sağlıkçılara, bilim insanlarına aktif şekilde yardımcı olabilecek. Ayrıca EVE Online'ın üniversitelerle anlık temas kurabilmesi için "Massive Multiplayer Online Science" organizasyonuyla ortaklık yapıyorlar.

EVE Online Oyuncuları COVID-19 salgınına karşı savaşıyor

Project Discovery bugün oyuna yerini almış durumda. Dünyanın dört bir yanındaki oyuncular hücre popülasyonu gruplarını izliyorlar ve analiz ediyorlar. Dünya genelinde binlerce insanın ölümüne sebep olan tehlikeli bir virüse karşı savaşmanın verdiği gururun yanında, bu etkinliğe katılan oyuncuları eşsiz kozmetikler ve oyundaki en nadir gemilerden bazıları bekliyor.

Ayrıca CCP Games bu hafta EVE Online'daki Project Discovery için özel bir canlı yayın akışı da başlatacak. Aslında bugün yapılması hedeflenen yayın, bazı teknik sebeplerden ötürü bu haftanın ilerleyen günlerinde yapılacak. Project Discovery, oyuncuların sevdikleri oyunları oynarken dünyaya geri dönmesinin en yenilikçi yollarından biri olmaya devam ediyor. Oyuncular meraklı oldukları ve bilimsel süreçlerle meşgul oldukları sürece, nicelik ve analiz için her zaman daha fazla veri olacaktır.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
EVE Online Oyuncuları COVID-19 salgınına karşı savaşıyor
İlginizi Çekebilir