Evil Inside, Silent Hills P.T'den esinlenen korku oyunu

Alparslan Gürlek 6.03.2021 - 12:41
Kojima'nın Silent Hills P.T. (Playable Teaser) demosundan esinlenerek geliştirilen Evil Inside, bu ayın sonlarına doğru piyasaya sürülecek.

Hideo Kojima Silent Hills için P.T. (Playable Teaser) sürümünü çıkartıp sonra ölüme terk etmişti. Ancak oyunun kısa demosu bile Kojima'nın bu işte ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Yıllar sonra o demo, Evil Inside adındaki yeni bir korku oyununa ilham oluyor. Daha önce de demodan ilham alan Layers of Fear, Visage gibi oyunlar görmüştük. Fakat bu sefer doğrudan demoya çok benzeyen yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Hatta demoya fazlasıyla çok benzeyen bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.

P.T. Silent Hills, Evil Inside için ilham kaynağı

Evil Inside oyununun tamamen demodan ilham alınarak geliştirilmiş olması aslında o kadar kötü değil. Çünkü oyuncular yıllardır Kojima'dan bu projenin devamını ya da yeni bir Silent Hill oyununu görmek için can atıyor. Ancak o taraftan henüz duyurulmuş yeni bir oyun yok. Ayrıca bu demodan ilham alınarak geliştirilen oyunlar genelde kendi özgün dokunuşları ile öne çıkmayı başarıyor. Ölü doğan Silent Hills P.T.'den ilham alınarak gelen bu oyunlar, demoya saygı duruşu niteliğinde. Ayrıca oyun bu ay sonuna doğru piyasaya sürülecek.

Oyunun duyuru fragmanı, iki katlı bir evde olduğumuzu gösteriyor. Bir anda belirip kaybolan, farklı yerlerde beliren doğaüstü şeyler küçük mesajlar da taşıyor. Tıpkı demoda olduğu gibi yine dar bir koridordan ilerlediğimiz oyun aynı zamanda oldukça ilginç bir detay içeriyor. Halka filminden tanıdığımız meşhur bir kuyu, fragmanın sonlarına doğru belirip kayboluyor. Samara, kuyudan çıktığında ilginç hareketler yaparak yürüdüğünü bildiğimiz bir karakter. Fakat Lisa, genelde koridorun sonunda durup endamıyla korkutmayı sever. Bu da Evil Inside için bir "PT klonu" olmaktan daha fazlasını istediğini gösteriyor.

Evil Inside, Silent Hills P.T'den esinlenen korku oyunu

Yani ufak tefek farklılıkları olsa da oyunun büyük ölçüde P.T. Silent Hills'ten esinlendiği aşikar. Kojima'nın demosunu gösterip bıraktığı proje, bugün sektör için yeni oyunların kapısını açıyor. Oyun bağımsız geliştirici JandoSoft S.L. tarafından geliştiriliyor. PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları ve PC platformu için 25 Mart 2021'de piyasaya sürülecek. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Evil Inside, Silent Hills P.T'den esinlenen korku oyunu

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 12:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2021 21:44
Bruh
Kalan Karakter: 300 Gönder
DWG22
DWG22 8.03.2021 19:10
Hideo Kojima P.T.'yi ölüme mi terk etmişti? Yapma Merlin, yapma bunu :D Keşke geçtekten ölüme terk etmiş olsaydı, o zaman milletin içinde ukte kalmazdı.. Ç
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 13:47
Oyun PC için de satışa sunulacak. Hatta Steam üzerinden demosu yayınlanmıştı. Sanırım habere eklemeyi unutmuşsun :) Ellerine ve emeğine sağlık bu arada :)
----------------
Çok teşekkürler, güncelledim şimdi haberi. :)
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2021 11:08
Burasıda böyle bir site işte. Araştırmadan etmeden yarım yamalak haber yapıyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 16:37
Evil Inside, Silent Hills P.T'den esinlenen tıpatıp aynı korku oyunu :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Evil Inside, Silent Hills P.T'den esinlenen korku oyunu
İlginizi Çekebilir