Fable 3'de devrimsel değişiklikler

Feyzi Özmen 25.10.2010 - 15:27
Fable 3'de devrimsel değişiklikler
Fable 3'de devrimsel değişiklikler

"Fable 3’ün" beyin adamı olan Peter Molyneux artık oyunun RPG’den ziyade daha çok aksiyon/macera oyununa benzediğini geçen gece X10 Fuar’ında belirtti.

Peter Molyneux oyunda hala duygu yoğunluğunun, değişik hikâyelerin ve bizi bekleyen birçok dramanın olduğunu söylerken, bu unsurların level atlama sistemiyle birlikte olacağını ve level atlama sisteminden vazgeçemeyeceğini belirtti. Ayrıca hazır olarak bizlere sunulan karakterleri sevmediğini de sözlerine ekledi.

Fable 3’de göze çarpan yeni özelliklerin başında Hud sisteminin ekrandan kaldırılması oldu. Hud sistemi bilindiği üzere genellikle RPG oyunlarında kullanılan bir sistem. Bu sistem sayesinde oyuncular ekranda sağlık durumları ile birlikte büyü ve deneyim puanlarını takip edebilmektedir. Bu barın oyun ekranından tamamı ile kaldırılması çoğu kimsenin tepkisini çekmişti.

Bu kadar değişikliğin yanı sıra oyunda ki değişen başka unsur ise sinirle bakma, gülümseme gibi duyguları belli eden hareketlerin yerine karakterimizin çekme, sarılma, el sallama gibi hareketleri yapabilecek olması. Buna göre yeni oyunda duygumuzu anlatan yüz ifadesinin yerine artık duygularımızı dokunarak anlatabileceğimiz anlamına geldiğini söyleyebiliriz.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fable 3'de devrimsel değişiklikler
İlginizi Çekebilir