Facebook Gaming uygulaması tarihe karışıyor

Alparslan Gürlek 30.08.2022 - 15:27
Facebook Gaming Android ve iOS uygulaması için Ekim ayı son tarih. Daha sonra uygulama kullanılamayacak.

Pazar günü yayınlanan bir açıklamada şirket, uygulamanın işlevselliğinin çoğunun ana Facebook uygulamasına aktarılacağını duyurdu. Ekipten gelen açıklamaya göre Facebook Gaming 28 Ekim 2022'den itibaren iOS ve Android için artık kullanılamayacak. Bu tarihten sonra uygulama çalışmayacak.

Facebook Gaming uygulamasının desteği kesiliyor

Geliştirici ekip yayınladığı resmi açıklamada son tarihin 28 Ekim 2022 olduğunu belirtti. Bu tarihten sonra artık uygulama çalışmayacak ve oyun uygulaması arama verilerini kaydetmek isteyen oyuncuların, söz konusu tarihe kadar verilerini indirmeleri gerekecek. Açıklama şöyle devam ediyor:

"Bu uygulamanın ilk piyasaya sürülmesinden bu yana oyuncular ve hayranlar için yaptığınız her şey için hepinize en içten teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Bu, Facebook'a yeni oyun özellikleri getirmek için gerçekten topluluk öncülüğünde gösterilen bir çabaydı."

Facebook Gaming uygulaması tarihe karışıyor

Tabi bunun içerik üreticileri tarafı da var ve onlar için de şirket bazı açıklamalarda bulundu. "Bu habere rağmen, hayranları ve içerik oluşturucuları sevdikleri oyunlarla buluşturma misyonumuz değişmedi ve Facebook uygulamasında Gaming bölümünü ziyaret ettiğinizde, oyunlarınızı, yayıncılarınızı ve gruplarınızı yine bulabileceksiniz."

Bildiğiniz gibi Facebook Gaming için Meta büyük paralar ortaya koydu. Twitch ve YouTube'dan bazı yayıncılarla özel anlaşmalar imzalandı ve bu yayıncılar kitleleriyle beraber Facebook'a akın ettiler. Ülkemizde de bu tür platform geçişi yapan yayıncılar ve içerik oluşturucuları oldu. İçerik üreticileri ve yayıncılar yine platform üzerinden izleyicileriyle buluşmaya devam edebilecek ancak Facebook Gaming Android ve iOS uygulaması için destek 28 Ekim tarihinde kesilmiş olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook Gaming uygulaması tarihe karışıyor
İlginizi Çekebilir