Fall Guys oyuncu sayısı rekora gidiyor

Alparslan Gürlek 26.06.2022 - 11:51
Fall Guys oyuncu sayısı, yapım oynaması ücretsiz olduktan sonra tüm zamanların rekorunu kırdı. Sunuculara 20 milyon oyuncu hücum etti.

Son zamanlarda sunucu sorunlarıyla gündeme gelen Fall Guys oyuncu sayısıyla kendi içinde bir rekora imza atıyor. Yapım, Epic Games Store üzerinde oynaması ücretsiz olduktan yalnızca iki gün sonra, 20 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı. Haliyle, ilk çıktığında da bu kadar yoğun ilgi görmeye dayanamayan sunucular, problem çıkartmaya başladı.

Fall Guys oyuncu sayısı 2 günde 20 milyonu buldu

Fall Guys resmi Twitter hesabı dün paylaştığı bir gönderi ile, oynaması ücretsiz olduktan sonra 20 milyon oyuncuya ulaştıklarını duyurdu. Haliyle Fall Guys oyuncu sayısı bu kadar artmışken, tıpkı oyunun ilk piyasaya sürüldüğü Ağustos 2020 dönemi gibi yine sunucu problemleri baş göstermeye başladı. Mediatonic ne kadar uğraşsa da oyuncular, oyun F2P olduğunda maçlara girmekte zorlandı. Burada stüdyonun, oyunun ulaştığı popülerliğe hazırlıklı olmadığını da görüyoruz.

Fall Guys oyuncu sayısı hiç olmadığı kadar yüksek

Oyun çıktığı ilk ay PlayStation Plus ücretsiz oyunu olarak yerini aldı ve tüm zamanların en çok indirilen PS Plus oyunu oldu. Ağustos 2020 döneminde oyunu toplam kaç kişinin oynadığına dair elimizde bir sayı yok ancak şimdilerde tam 20 milyon oyuncu, Fall Guys sunucularına hücum etmiş durumda.

Mediatonic'i Epic Games'in satın alması ile Steam'den Epic Games Store'a geçen yapım, Rocket League'in gittiği yolun peşinden geliyor diyebiliriz. Hatırlarsanız Rocket League oyuncu sayısı da, Epic Games Store üzerinde oynaması ücretsiz olduğunda birden üç katına yükselmişti. Fall Guys da bu popülerlikten nasibini fazlasıyla alıyor ancak ne yazık ki sunucuları henüz bu kadar insanı karşılamaya hazır değil. Tabi arkasında Epic Games olduktan sonra, ilerleyen dönemde mutlaka bu sorunlar da çözülecektir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 10:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fall Guys oyuncu sayısı rekora gidiyor
İlginizi Çekebilir