1/2

Fallout 4'te görmek istediğimiz 5 şey!

Mert Günhan 28.11.2013 - 16:19
Bethesda duy sesimizi!
Dün Fallout 3 ile ilgili bir yazı yazmıştım. O yazıya gelen olumlu yorumlardan sonra bugün yine Fallout 3 ile ilgili yazmak istedi canım. Aslında, benim Fallout 3 ile ilgili yazmaya karar vermem ortalıkta dolaşan Fallout 4 dedikodularından dolayı. Eğer gerçekten bir viral kampanya yapılıyorsa (ki yapılıyorsa şüpheye düşürmesi başarılı bir viral olduğunu gösterir) bu demektir ki ortada bir Fallout 4 olması çok olası.

İşte bu beni düşündürdü, Fallout 4 gelirse, nasıl bir Fallout 4 olmasını isterim? Fallout dünyasını ve atmosferini her ne kadar sevsem de, Bethesda’nın yeni bir şey denemesinden hoşlanabilirim. Tabii denediği şeylere bağlı.

Neyse, düşündüm düşündüm ve bu işi yine bir listeye bağlamaya karar verdim. İşte Fallout 4’te olması gereken 5 şey!

1-Amerika yerine başka bir yer

Tamam Fallout’un kalbini oluşturan şey post apokaliptik bir Amerika’da geçiyor oluşu olabilir. Oyunun bütün alt yapısı ve tasarımları Amerikan kültürüne atıflarda bulunuyor da olabilir fakat bu demek değil ki Avrupa’da veya Asya’da geçen bir Fallout olamaz.

Bence Fallout hayranları Amerika dışında başka coğrafyalarda geçen bir Fallout oyununa hayır demez. Düşünsenize, İngiltere metrosunda mutanlar ile savaşıyorsunuz, kendi içerisinde bölünen bir Çin’e köle olarak satılıyorsunuz ve hayatta kalmaya çalışıyorsunuz veya belki Orta Asya’da yaşayan bir köle tacirisiniz? Fallout’ta işlenmesi güzel olabilecek pek çok farklı coğrafya var.

Fallout 4'te görmek istediğimiz 5 şey!
2-Enclave’den sıkılmadık mı?
Enclave’den gerçekten sıkıldık. Ne zaman Fallout evreninin gri ahlak skalasına kıyasla yanlış bir şeyler yapılıyorsa işin altından Enclave çıkıyor. Enclave muhabbetinden biraz uzaklaşsak, böyle çok daha başka “kötüler” gelse hikayeye. Gerçi Enclave’e kötü demek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama oyunlarda genel olarak “final boss” kavramı olduğu için böyle diyorum. Bence anladınız siz beni.

Fallout 4'te görmek istediğimiz 5 şey!
3- Enclave’den sıkıldık ama…
Enclave’i karşımızda görmekten sıkıldık. Aslında bir Enclave hikayesi olsa, belki Enclave’in ilk zamanlarına dair bir hikaye, işte o zaman işin rengi çok değişirdi. Şahsen böyle bir durum Fallout serisine renk getirebilirdi ve Fallout 4 için harika bir hikaye olabilirdi.

Fallout 4'te görmek istediğimiz 5 şey!