Fallout 4'ün PC problemleri ve çözümleri!

Furkan Sakoğlu 11.11.2015 - 12:01
Oyunu PC'de oynuyorsanız bir bakmanızda fayda var
Fallout 4 dün resmi olarak raflardaki yerini aldı ve gecemizi gündüzümüze katmaya başladı bile. Oyunu PC platformunda oynayanlar ise, oyunun özellikle kontrollerindeki bazı sıkıntılar yüzünden sorunlar yaşayabiliyor.

Fallout 4'ün PC problemleri ve çözümleri!
Oyunu PC platformunda sorunsuz bir şekilde oynamak ve daha keyifli bir hale getirmek için ise aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

FPS Kilidini kaldırmak:

Oyun resmi olarak 60 FPS kilidi geldiyse de, bazı kullanıcılar forumlarda oyunun 30 FPS'de kilitli kaldığını ve bununda akıcılığa darbe vurduğunu belirtmiş, eğer siz de benzer bir sorun yaşıyorsanız veya 60 FPS bile sizin için yeterli değilse, aşağıdaki adımları izleyerek FPS kilidini kaldırabilirsiniz. Ama ekran yırtılmalarının önüne geçmek için, Nvidia veya AMD kontrol panelinden VSYNC'i açmanızı ayrıca öneriyoruz.

Oyundaki FPS kilidini kaldırmak için, Belgelerim'den My Games klasörüne girin, daha sonra Fallout4 klasörünü açın, Fallout4.ini dosyasını her ihtimale karşı baştan yedekleyin, daha sonra;

Fallout4.ini içerisinde CTRL+F yardımı ile iPresentInterval=1 i aratın, daha sonra onu iPresentInterval=0 olarak değiştirin, dosyayı kaydedip çıkın. Artık FPS kilidi kalkmış olacak.

Mouse Sorunlarını Gidermek:

Fallout 4'ü PC'de oynuyorsanız, Mouse'un biraz tuhaf hareket ettiğini, ayarlardan ne yaparsanız yapın, tam olarak düzelmediğini fark etmişsinizdir. Bunun iki farklı sebebi var. Birincisi oyun içerisinde kapatamadığınız Mouse Acceleration ve dikey hareket algılama hassaslığının, yatay'a göre yarı yarıya az olması. Bu iki sorunu düzeltmek için.

Belgelerim>My Games> Fallout 4>Fallout4.ini dosyasını açıyoruz. .ini Dosyası içerisindeyken [Controls] yazan bölümü buluyoruz. Daha sonra Controls'un altında bulunan değerlere bir boşluk bırakarak şunu kopyalıyoruz; bMouseAcceleration=0 Ayrıca fMouseHeadingYScale değerini, fMouseHeadingXScale'in iki katı yazıyoruz.

Basit hali ile [Controls]'un altı şöyle olacak:

[Controls]
fMouseHeadingXScale=.021
fMouseHeadingYScale=.042
bMouseAcceleration=0

Oyun açılırken başlayan intro videosunu kaldırmak:


Eğer siz de benim gibi fazla sabırsız biri iseniz, ve oyuna başlamak için kısa intro videosunu bile beklemeye tahammülünüz yoksa, aşağıdaki işlemi yaparak intro'dan kurtulabilirsiniz.

Intro'yu kaldırmak için:

Fallout 4'ün yüklü olduğu klasörün içerisine girip, data'ya, oradan da Video klasörüne girip aşağıdaki dosyayı farklı bir klasöre taşıyabilirsiniz. Her hangi bir sorun yaşadığınız takdirde, dosyayı kesinlikle silmemenizi tavsiye ediyoruz. (Steam kütüphanenizde Fallout 4'e sağ tıklayarak özelliklere basabilir, daha sonra yerel dosyalar bölümünden, Yerel Dosyalara Gözat seçeneğini kullanarak Fallout 4'ün yüklü olduğu klasöre ulaşabilirsiniz.)

Taşımanız gereken dosya: GameIntro_V3_B.bk2

FOV yani Görüş Alanını genişletmek:

Oynarken konsola özel ayarların sık sık gözümüze çarptığı Fallout 4, PC'de monitöre yakın bir şekilde oynarken, görüş alanının darlığı dikkatinizi çekmiş olabilir. Eğer siz de oyunu oynarken daha geniş bir alanı görebilmek istiyorsanız, Belgelerim>My Games> Fallout 4>Fallout4.ini dosyasını açıyoruz.

Daha sonra [Display] bölümünü buluyoruz

fDefaultWorldFOV=XX
fDefault1stPersonFOV=XX

XX yazan bölümleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Birçok modern FPS oyununun FOV ayarının 90'da kaldığını hatırlatalım, yani 90 olarak belirlemek oldukça iyi bir açı sunuyor.

Mouse'daki ağırlığı kaldırmak:

Yukarıdaki Mouse ayarlarından farklı olarak, Fallout 4'de Mouse sanki Joystick'le oynarmış gibi hafifçe elastik bir his verdiğini farketmişsinizdir. Bunu kaldırmak için:

Belgelerim>My Games> Fallout 4>Fallout4Prefs.ini dosyasının önce yedeğini alıyoruz. Sonra dosyanın içerisine girip şunu aratıyoruz: bForceIgnoreSmoothness=0 ve 0'ı, 1 olarak değiştiriyoruz.

bForceIgnoreSmoothness=1

Yorumlar 58
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 11:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.10.2022 01:44
Dediğiniz gibi yaptım fps sınırını kaldırdım fakat aşırı fps artışı oluyor oyun anormal şekilde hızlanıyor fps 200 e kadar sıkıntı yok fakat 700'lere kadar çıkıyor ve oyun 3x 4x gibi oynanmaya başlıyor bunu nasıl çözebilirim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2022 13:20
merhabaelr oyunu oynuyorum ama kılıt mekanızlamaları gozukmuyo oyunu ılk ınıdırdgımde gozkuyolardı performasnk arttırmak ıcın kullandıgım ek bı uygulama dan sonra oyunda kılıt acma ekranları bombos durmaya basladı dolayıısyla kılıtler sans eseerı acmak gerekıo yardımcı olabılıcek olan varmı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2022 10:52
fallout 4 oynuyorum ama save almıyor oyun. Nasıl düzeltileceğini bilen var mı ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2017 09:29
oyunu açıyorum menü çıkıyor play e basıyorum sonra menü kapanıyor fallout da açılmıyor naısl düzeltcem pc kaldrııyor
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2021 19:34
Aynı problem bendede var şuan nasıl çözeceğim bilmiyorum
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2018 20:11
aynı sorun aha
MK Okuru
MK Okuru 26.12.2017 18:28
o sorun bendede var çözebildiysen banada anlatırmısın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2020 16:35
Oyunda durup dururken karakter aniden ölüyor arkadaşlar sebebi ne olabilir?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout 4'ün PC problemleri ve çözümleri!
İlginizi Çekebilir