Fallout Online'ın yasal savaşı kızışıyor

Murat Halilbeyoğlu 3.02.2011 - 09:49
Bethesda oyuncu değişikliği yaptı
Bethseda ile Interplay arasındaki nükleer savaş artarak devam ediyor. Daha öncesinden de bildiğimiz gibi davanın çıkış noktası Fallout Online'ın hakları ve alınan son haberlere göre Bethesda davaya yeni bir avukat ekibini görevlendirdi.

Şirketi daha önceden temsil eden avukatların yerine artık Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP şirketinin avukatları Bethseda'nın yasal savaşçıları görevini üstleniyor. Bu Bethesda'nın bu davada değiştirdiği ikinci takım.

Fallout Online'ın yasal savaşı kızışıyor
Öte taraftan tüm dava süresince Interplay'in başından beri tek bir avukatı vardı Jeffrey Gersh.

Fallout'un fikir haklarını satın aldıktan sonra Fallout Online için Interplay tarafına açık kapı bırakan Bethesda daha sonrasında Interplay'i, kod adı "Project V 13" olan oyunun anlaşma ve telif hakları ile alakalı olarak dava etmişti.

Bethesda'nın Halkla İlişkiler bölümü Başkan YArdımcısı Pete Hines kısa bir süre önce Fallout Online'ın haklarının Interplay'de değil Bethesda'da olduğunu belirtmişti.

Hines konu hakkında "MMO'nun hakları bizde. Fallout ile ilgili tüm haklara biz sahibiz. Oyunun lisansı bizde. Fallout bize aittir, bu kadar açık ve net. Ayrıca ben kimsenin yaptığı yoruma cevap vermiyorum, bu yasal bir olay. Olay MMO olsun, başka bir proje olsun, ne olursa olsun bu işi avukatlar çözecektir" dedi.

Fallout Online'ın betasının önümüzdeki yıl bu zamanlarda çıkması bekleniyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 23:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout Online'ın yasal savaşı kızışıyor
İlginizi Çekebilir