Far Cry 4 hatası üzerine Microsoft'tan önemli açıklamalar geldi

Emin Çıtak 9.01.2015 - 17:58
Microsoft, Xbox One'nın DRM sisteminin işleyişini açıkladı
Hatırlarsanız Xbox One sahipleri geçtiğimiz günlerde ilginç bir sorunla karşılaşmışlardı. Far Cry 4'ü dijital olarak Xbox One üzerinden satın alanlar bir süre sonra oyunun marketten kaldırılmış olduğunu görmüşlerdi.

Bu yüzden Microsoft, Xbox One'nın DRM politikasıyla ilgili açıklama yaptı. Bir Xbox kullanıcısı Xbox Store'dan ürün aldıktan sonra, oyun marketten kalkmış olsa bile oyunu yeniden indirebilir.
Yine Microsoft'un açıklamasına göre, Far Cry 4'ün başına gelenler sadece bir hataydı.

"Eğer müşteriler bir oyuna zaten sahipse, indirme geçmişine giderek oyunu yeniden indirebilirler. Bu durum, oyun Xbox Store'dan kaldırılmış veya artık satın alınamıyor olsa bile değişmez."

Açıkça görülüyor ki DRM sistemi Xbox 360 ile neredeyse aynı işliyor. Oyuna bir kez sahipseniz, onun marketteki durumu hiçbir şekilde sizi ilgilendirmiyor.

"Pazartesi günü bazı kullanıcılarımız Farc Cry 4'ün dijital versiyonuna erişemediler. Bu sadece bir hataydı ve hatayı düzeltmiş durumdayız."

Microsoft, DRM sistemi hakkındaki bu açıklamayı VideoGamer'a yaptı. Aynı kurum, yine hata ile ilgili Ubisoft'un da kapısını çalmış ama Ubisoft herhangi bir açıklama yapmayı reddetmiş.

Far Cry 4 hatası üzerine Microsoft'tan önemli açıklamalar geldi
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 04:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Far Cry 4 hatası üzerine Microsoft'tan önemli açıklamalar geldi
İlginizi Çekebilir