Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu

Ersin Kılıç 23.06.2021 - 12:05
Far Cry 6 ve serinin diğer oyunları için ek içerikler duyurdu. Kitap, sanatsal çalışmalar ve hayatta kalma kitapçığı geliyor.

7 Ekim'de çıkacak Far Cry 6 başta olmak üzere serinin diğer önemli yapımlarını da ilgilendiren bir dizi yeni çalışmanın duyurusuna imza atıldı. Bu çalışmalar arasında yeni oyuna odaklanan Rite of Passage isimli bir kitap ve sanatsal çalışmalar kitapçığı dışında diğer oyunları da ilgilendiren The Far Cry Survival Manual gibi özel çalışmalar da yer alıyor. Firmanın bu yeni transmedya ürünleri hakkında yaptığı açıklama şu şekilde;

Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu

Dünya çapında önde gelen yayıncılarla bir dizi yeni ortaklık sayesinde serinin hayranları, ünlü FAR CRY hayatta kalma fantezi evreninden ve zorlayıcı kötü karakterlerinden ilham alan yeni capcanlı transmedya hikâye içeriklerini keşfedebilecekler.

The Art of Far Cry 6

Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu

Dark Horse Books ve Ubisoft Toronto, okuyucuları capcanlı Yara adasında görsel bir yolculuğa çıkaracak güzel bir kitap olan The Art of Far Cry 6'yı oluşturmak için güçlerini birleştirdi. Konsept çizimleri, karakter tasarımları ve şaşırtıcı ortamlar ile manzaralar içeren büyük boy tam renkli kitap; Antón Castillo'nun rejimi, Libertad gerillaları ve onların kurnazca hazırlanmış cephaneleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. The Art of Far Cry 6, 12 Ekim 2021'de kitapların satıldığı her yerde satışa sunulacak.

Far Cry: Rite of Passage hardcover edition

Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu

Hayranların en sevdiği kötü adamları bir araya getiren Dark Horse çizgi roman serisi Far Cry: Rite of Passage, iktidara ulaşmaya giden karmaşık yolun gerçekçi bir hikayesidir. Hikâye, Başkan Antón Castillo'nun tek oğlu Diego'nun on üç yaşına yeni basmasıyla başlıyor. Ancak bu doğum günü bir kutlamadan daha fazlası, hatta ergenliğe geçiş töreni olacaktır. Antón, Diego'ya liderlik konusunda önemli dersler vermek istiyor ve üç efsanevi adamın mahvolması hakkında, duyduğu ikaz niteliğindeki hikayeleri anlatıyor: Vaas Montenegro, bir korsan, Pagan Min, bir diktatör ve Joseph Seed, bir vaiz.

3 sayılık mini serinin ilki şimdiden ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'ta çıktı. Far Cry: Rite of Passage ciltli bir formatta toplanacak ve 30 Kasım 2021'de hem İngilizce olarak bahsi geçen ülkelerde hem de dünyanın diğer bölgelerinde yayınlanacak. Bryan Edward Hill tarafından yazılan, Geraldo Borges tarafından çizilen, Michael Atiyeh tarafından boyanan ve Comicraft tarafından yazılan seri, sanatçı Matt Taylor'ın kapak tasarımlarını da içeriyor.      

Far Cry: Esperanza’s Tears

Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu

Far Cry 6'nın baş karakteri Juan Cortez için barışçıl bir yaşam mümkün değildir: Profesyonel bir gerilla olarak uzmanlığını dünya çapında çeşitli siyasi ve suç örgütlerine sunuyor. Antón Castillo yeniden iktidara gelirken, son sözleşmesi onu Yara'dan uzaklaştırıyor. Tantalium adlı çok değerli bir metalin odak noktası hâline geldiği bir Güney Amerika ülkesi olan Santa Costa'da ünlü bir üniversite öğretmeni tarafından yönetilen alçak gönüllü bir devrimci hareket tarafından örgütlenen Juan, ölümcül bir tuzağa düşer. Bu adrenalin yüklü çizgi roman, büyüleyici karakter kadrosuyla vahşi, aksiyon dolu bir hikâyede Far Cry 6 sinematik evrenini yeniden ziyaret ediyor. Mathieu Mariolle tarafından yazılan ve Salaheddine Basti’nin yardımı ile Afif Khaled tarafından çizilip renklendirilen Far Cry: Esperanza’s Tears, kasım 2021'de Glénat Editions tarafından yayınlanacak.

The Far Cry Survival Manual

Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu

The Far Cry Survival Manual'da gazeteci Hunter Nash, hem en ekstrem durum ve ortamları keşfetmek hem de hayatta kalmak için Rook Adaları, Montana'nın Hope County'si, Yara Cumhuriyeti ve ötesine yaptığı tehlikeli yolculukları anlatıyor. Kitap, sevdikleri oyunlardan esinlenerek hayatta kalma, kendini savunma, ekstrem sporlar, akrobasi sürüşü ve daha pek çok konuda pratik ipuçlarıyla okuyucuları Far Cry evrenine çekiyor. The Far Cry Survival Manual, 21 Eylül 2021'de Insight Editions tarafından yayınlanacak.

Far Cry Ürün Direktörü Marie-Joëlle Paquin şöyle açıklıyor: "Böylesine yetenekli üretici ve yayıncı gruplarla bu kitaplar üzerinde iş birliği yapmak gerçek bir zevkti. Hayranlarımıza, çok zengin Far Cry evrenimizi daha fazla keşfetme fırsatı sunuyor olmaktan son derece heyecanlıyız." 

Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu

Ubisoft Toronto tarafından geliştirilen Far Cry 6, oyuncuları Karayipler'in kalbinde geçmişte donup kalmış bir tropik cennet olan Yara'da geçen modern bir gerilla devriminin adrenalin dolu dünyasına çekiyor. Yara yerlisi Dani Rojas olarak oynayan oyuncular, ada ulusunun tamamını keşfedecek ve halkını, Hollywood yıldızları Giancarlo Esposito (The Mandalorian, Breaking Bad) tarafından hayata geçirilen diktatör Antón Castillo ve de Anthony Gonzalez (Coco) tarafından canlandırılan genç oğlu Diego'nun baskıcı yönetiminden kurtarmak için devrime katılacak. Far Cry 6 solo veya 2 kişiyle koop olarak oynanabilir ve 7 Ekim'de tüm dünyada Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation4, Stadia, Amazon Luna ve Windows PC için sadece Epic Games Store ve Ubisoft Store'da çıkacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2021 18:48
ubisoft ve dandik kopyala yapıştır oyunları, asla ve asla oyunlarına Türkçe eklemeyen, Türkçe eklenmesi teklif dahi edilemeyen, Steam yerine kendisi gibi ucube olan epicle iş birliği yapan.

Steam ve Playstation üstünde bulunan oyunlarının fiyatını kasıtlı olarak şişiren, diğer yerlerde ucuza satan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Far Cry 6 ve seri için transmedya ürünleri duyuruldu
İlginizi Çekebilir