FIFA 23 crossplay ve iki Dünya Kupası etkinliği içerebilir

Merlinin Kazanı 1.03.2022 - 17:45
Electronic Arts, Konami'nin PES'de yapamadığını yeni oyununa eklemeyi planlıyor. FIFA 23 crossplay ve iki Dünya Kupası etkinliği içerebilir.

FIFA 23 crossplay özelliği ile rakibinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Konami'nin geçtiğimiz sene yayınladığı eFootball PES 2021 ile birlikte birçok platformda bir arada oynamaya izin veren crossplay modunu duyurmuştu. Bu sayede, PS5 kullanıcıları PC'dekilere ya da diğer platformdakilere karşı mücadele edebileceklerdi. Ancak eFootball PES 2021, özellikle görsel tasarımlardaki kötü çalışmadan sonra topa tutulmuş ve firmanın takvimine sadık kalmasını engellemişti.

FIFA 23 crossplay ve iki Dünya Kupası etkinliği içerebilir

EA'nın amiral gemisi serisi, yayıncının Ekim 2021'de FIFA ile lisans anlaşmasını gözden geçirdiğini belirten bir basın açıklaması yayınlamasının ardından yapım hakkında hiçbir güncelleme yapılmadı.

İç kaynaklardan verilen bilgiler doğrultusunda, bu yılki FIFA başlığında yapılan en büyük değişikliklerden biri, serinin tarihinde ilk kez çapraz oynama (crossplay) özelliği sunacak ve oyunun tüm oyun modları için FIFA oyuncularını PlayStation, Xbox ve PC platformlarında bir araya getirecek olması.

FIFA 23 crossplay ve iki Dünya Kupası etkinliği içerebilir

Buna ek olarak, FIFA 23, hem erkekler hem de kadınlar Dünya Kupalarını içerecek ve EA, erkekleri ve kadınları bir araya getiren tek bir FIFA deneyimi oluşturmak ve yönlendirmek için tüm büyük liglerde lisans ortaklığını genişletecek.

İlk olarak FIFA 22'de tanıtılan yeni Hypermotion Teknolojisinde de iyileştirmeler yapıldı. Teknoloji on kat geliştirildi ve şimdi geliştirme ekibinin stadyum kameralarını kullanarak gerçek maçlarda gerçek futbolculardan animasyonlar yakalamasına olanak tanıyarak Xsens takımlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Bu değişiklik, ekibin tek bir lig sezonunda, yapımın 29 yıllık tarihinin tamamında şimdiye kadar yakaladıklarından 100 kat daha fazla veri toplayabilmesiyle sonuçlandı.

Tüm bunlar seri için önemli olacak olsa da, hala en büyük soru, EA'nın FIFA markasını terk edip etmeyeceği, son ticari marka başvurularının durumun böyle olabileceğini düşündürmesi ve EA'nın seriyi 'EASports FC' olarak adlandırmayı seçmesi. Yine de FIFA 23 crossplay, bizim gibi birçok oyunsever tarafından beklenen bir hamle.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 23:44
açık konuşmak gerekirse konsollar arası sorun olmasa da pc tarafı hileleri ve ea'nın duyarsızlığı ile bir halt olmaz o crossplay'den... genel olarak da rakipsiz kalsalar da vasat ve e-spor,ultimate team üstüne kötü bir oyun maalesef artık bu oyun.
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2022 01:23
Konsolda olan hileler hiç bir yerde yok adam bir oto aim yapmış direk hilenin kendisi koşan adama kitlenip vuruyor daha neler neler activision bu hileleri yapan adama yalvardı yayınlama ne istersen verelim dedi fifada yan hesap olayı pc de o kadar yok . konsollarda ama bu olay patlamış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2022 02:21
Artık köklü değişiklikler olmalı. PC'ye karşı oynarken bilhassa.

Tottenham'ı yenemiyorsun, inanılmaz oynuyorlar inanılmaz paslar atıyorlar. Hiç zorlanmadan City'e fark atıyorsun. 50 metre boşluk bırakıyorlar 2 pasta gol atıyorsun. ilk yarı 3-0 yapıp sonuca geç dediğimde adamların şutu yoktu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 11:24
Pcde yapılan hileler konsol oyuncularını etkiler mi?
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 23:48
tipik fifa oyuncusunun max olaylara dar açıdan bakması cross platformda en son düşünülecek şey bu ama çok görmüyorum nede olsa fifa oyuncusu ne beklenirki zeka dolu bir yorummu ? asla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 11:24
Evet sizin gibi atmacalar böyle bekler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 09:33
Çok duyduk bu lafları , 2022 yi biraz makyajlayıp, bir iki de yeni animasyon ekleyerek yeni oyun fiyatına satarlar yine. Meydan da boş nasılsa, Konami bir efsaneyi kendi elleriyle bitirmişken hazır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA 23 crossplay ve iki Dünya Kupası etkinliği içerebilir
İlginizi Çekebilir