FIFA 23 maç içi yenilikleri paylaşıldı

Alparslan Gürlek 6.08.2022 - 11:33
EA Sports FIFA 23 için oyuncuların maç esnasında görebileceği yenilikleri anlattığı yeni bir video paylaştı. Bu yıl da irili ufaklı yenilikler geliyor.

EA Sports'un FIFA adıyla çıkaracağı son oyunu FIFA 23 için yeni bir video paylaşıldı. Yayınlanan videoda bu sefer oyunun maç içerisinde saha, animasyonlar, hakemler ve spiker tarafında yapılan yenilikler tanıtıldı. Geçtiğimiz yıllara göre sevilen serinin son oyunu, biraz daha fazla yeniliği içerisinde barındıracak gibi görünüyor. Özellikle hayranlar tarafından yıllardır beklenen bazı özellikler de yavaş yavaş oyuna dahil ediliyor.

FIFA 23 saha içi yenilikleri tanıtıldı

Gösterilen yeniliklerden ilki saha deformasyonları oldu. Öyle ki artık gol sevinci sırasında yerde kayarak bıraktığınız izler dahi maç boyunca orada görünmeye devam edecek. Geliştirici bunun görsel olarak oyundaki en büyük yeniliklerden birisi olduğunu söylüyor. Artık kayarak müdahalelerde ya da bir şekilde deforme olan saha yüzeyi maç boyunca öyle kalacak. Bu küçük ancak oyun deneyimini daha keyifli hale getirecek bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor.

Aynı zamanda FIFA 23 karşımıza daha yüksek gölge kaliteleriyle gelecek. Bu kale filesinin gölgeleri de dahil olmak üzere stadyumun düşürdüğü gölgeler, oyuncuların yüzleri, topun gölgeleri gibi birçok alanı kapsayan bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Sahanın içinin yanı sıra maç öncesi sinematikleri de yenilenmiş ve bu yıl daha farklı, duygusal sinematikler göreceğimiz söyleniyor.

Kadın futbol takımlarının bu yıl oyuna geleceğini zaten biliyorduk ve gösterilen bir diğer yenilik de oyuna kadın hakemlerin ekleniyor olması. Gerçek kadın ve erkek hakemlerin oyuna uyarlanmış olduğunun altını çizerek gerçeğe en yakın sonucu elde etmek için çalıştıklarını da belirtiyorlar.

FIFA 23 maç içi yenilikleri paylaşıldı

Siz de benim gibi FIFA'nın artık taraftarlar konusuna el atmasını bekliyorsanız, ona da el attıklarını söyleyelim. Tabi çok büyük değişimler beklemek biraz hayalperestlik olur ancak bu yıl taraftarlar konusunda çeşitliliği artırmışlar. En azından birbirinin aynısı olan iki taraftarın yan yana durup aynı animasyonlara sahip olmayacağını söyleyebiliriz.

Kalenin ağlarıyla ve yeni gol sevinçleri ile birlikte eklenen bütün maç içi yenilikler videoda gösterilmiş. Bu yıl, biraz daha dolu dolu bir FIFA oyununun geldiğini görmek mümkün.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2022 14:11
Saha da kayma izi oluyo diye 700? verilmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 12:16
Sahanın rengi hariç pek bi şey yok. En sonunda doğru rengi tutturmuşlar ama bu da bir şey.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 13:45
Bu oyunları artık " futbol oyunu " olarak adlandırmak ne kadar doğru bilemiyorum. Tüm isteklere cevap vermek ve aynı anda şirketlere ticari olarak maksimum fayda sağlamak için oyunları artık "futbol temalı rekabet oyunu" olarak üretiyorlar. Simulasyon mu arcade mi tartışmaları artık geride kaldı.
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 20:54
Doğru diyorsun bu oyunun adı masa tenisi olmalıdır(!)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 12:03
konaminin futbolu niye bitirdiği ortada,fifanın dünyada daha çok sattığını göz önüne alıp pes etti maalesef üzücü bir tabloyla karşıkarşıyayız 20 yıllık tuşların yerini değiştirmek menüyü değiştirmek bunun kanıtı...konami fifanının daha fazla sattığna dayanamadı ve futbola veda etti
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 11:02
FİFA her şekilde ilgimi çekiyor, şu an adamlar tek, PES'in beceriksizliği ve çıkardıklarına bakınca FİFA dev aynasında haklı olarak. Oyunu biraz izleyince orijinallik, kalite, kendi has bir oyun olduğunu gösteriyor. PES umarım kendini toparlar. Bu arada onunla ilgili hiç haber yok mu admin?
-----------------------
PES tarafında hiç ses seda yok...
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA 23 maç içi yenilikleri paylaşıldı
İlginizi Çekebilir