Final Fantasy 14 NFT fikrinden vazgeçti

Murathan Özlü 20.02.2022 - 18:28
Final Fantasy 14 NFT sistemini oyuna eklemeyi düşünmüyor, ayrıca oyunun bedava deneme özelliği 22 Şubat'ta geri dönecek.

Final Fantasy 14 NFT sistemine sıcak baktıklarını, Square Enix başkanı geçtiğimiz ay duyurmuştu. Ancak oyunculardan gelen tepkilerin ardından Yosuke Matsuda, Final Fantasy 14'e NFT sistemini kesinlikle eklemeyeceklerini belirtti.  Yoshida konuya dair açıklamasını, Final Fantasy 14 geliştirici ekibinin düzenli olarak gerçekleştirdiği Letter from the Producer canlı yayınında duyurdu.

Final Fantasy 14 NFT sisteminden vazgeçti

Yoshida, NFT'lere dair özetle şunları söylemiş:

" Final Fantasy 14'ün temel geliştirme prensiplerine bakınca, oyuna NFT sistemi eklemeyi şimdilik düşünmüyoruz. Eğer bu konuda endişelenen oyuncularımız var ise içlerini ferah tutsunlar" dedikten sonra, soru işareti kalmaması için eklemiş " Şimdilik dediğim için şüphede kalan oyuncular var ise net şekilde belirtelim, FF 14'e NFT eklemeyeceğiz."

Final Fantasy 14 NFT
Canlı yayın sırasında ayrıca bu salı (22 Şubat) Final Fantasy 14'ün ücretsiz deneme sürümünün tekrar aktive edileceği belirtildi.  Oyunun ücretsiz deneme hakkı, Endwalker'ın çıkışından sonra yaşanan sunucu problemleri sebebiyle oyundan kaldırılmıştı.

Yayın sırasında ayrıca Final Fantasy 14'e gelecek grafik geliştirmeleri de tanıtıldı.  Karakter modellerinin saç ve ten kaplamaları geliştirilecek, aynı şekilde zırhların da doku kaplamaları iyileştirilecek ve daha iyi shader'lar kullanılacak.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 04:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 21.02.2022 12:18
Ben Squareenix CEO'sunun yeni yıl mektubunda SE oyunlarına NFT'ye sıcak baktığı hakkında yazısını okumuştum fakat bu direkt olarak FFXIV alakalı bir durum değildi.FFXIV NFT eklenecek diye bir sözde çıktığını hatırlamıyorum.Yoksa hayran kitlesi çıldırırdı.Liveletter'da Yoshi P. sadece hayran kitlesinin bu konudaki sorusuna yanıt verdi.Bu adam SE'ye geçen yıl en büyük karı yaptıran adam ve FFXIV hayran kitlesi de onun arkasında. SE CEO'nun bile Yoshi P.'nin sözünün tersine gitme cesaretini göstereceğini sanmam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy 14 NFT fikrinden vazgeçti
İlginizi Çekebilir