Square Enix NFT sistemine sıcak bakıyor

Murathan Özlü 2.01.2022 - 19:07
Square Enix NFT ve blockchain sistemine sıcak bakıyor, firma başkanı Yosuke Matsuda, gelişmekte olan NFT teknolojilerine ilgi duyduklarını belirtti.

Square Enix NFT ve blockchain sistemine sıcak bakıyor.  Firmanın başkanı Yosuke Matsuda, yeni yıl için yayınladığı mesajda NFT, blockchain ve Metaverse konularına değindi. Matsuda, oyun camiasının NFT sistemine şu an sıcak bakmadığının farkında olsa da blockchain sisteminin oyun dünyasını "merkeziyetsiz" hale getireceğini umuyor.

Square Enix NFT sistemlerinin gelişimini dikkatle takip ediyor

Mektubun büyük kısmını blockhain sistemine olan kişisel ilgisine ayıran Matsuda, firmanın gelişen NFT ve blockchain sistemlerini yakından takip ettiğini belirtiyor.  Matsuda, Square Enix'in bir NFT iş planı geliştirmek ve ileride - muhtemelen diyor- kendi tokenlarını üretmek için bütün gelişmeleri yakından takip edildiğini ifade ediyor.

Square Enix NFT
Matsuda,  pek çok oyuncunun oyun içlerine yerleştirilen mikro ödeme sistemlerinden memnun olmadıklarının farkında olduğunu ifade ediyor.  Matsuda;

" Oyunları "eğlenmek için oynayan" ve şu anda kitlenin çoğunluğunu oluşturan oyuncuların bu yeni trendlere yönelik çekincelerini dile getirdiğinin farkındayım ve bu oldukça anlaşılır" ifadelerini kullanıyor. Matsuda, şu an oyuncuların ürettiği içeriklerin ve kullanıcılar tarafından üretilen içeriklerin yeterli derecede sistematik olmadığını ve oyunculara gelir sağlamadığını düşünüyor.

2 ay önce NFT geliştiricileri Valve'a açık mektup göndererek firmaya, NFT'ye dair önyargılarından vazgeçmesini tavsiye etmişlerdi.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2022 09:56
Hele bi yapsınlar da neler yaşanıyor görürler :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2022 00:47
Mikro ödemelerden insanların rahatsız olduğunu madem biliyorsun da neden hala sıcak bakıyorsun? Çoğu oyuncu oyunları hak ettikleri için satın alıyor. Sen bu algıyı değiştirip bizi yolmaya çalışıyorlar algısını getirirsen, satışları da artık rüyanda görürsün, insanları korsana yöneltirsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2022 16:25
square enix oyunlarını almayı tercih etmiyorum. oyun firmasından çok yamyamlara benziyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2022 10:00
metaversa nft olayları sadece milleti yolma işleminin ayrı bir ismi sanal aleme para yığanlar gerizekalıların işidir başka bişi degil para var nereye harcasam diye çaba sarfediyor millet
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2022 09:43
Ben de square enix oyunlari almaya sıcak bakmıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Square Enix NFT sistemine sıcak bakıyor
İlginizi Çekebilir