Final Fantasy 14 yönetmeni: " Metaverse eğlenceli değil"

Murathan Özlü 10.05.2022 - 17:39
Final Fantasy 14 yönetmeni Naoki Yoshida, Metaverse ile MMO'ların karşılaştırılmasını yanlış bulduğunu ifade etti, Yoshida'ya göre Metaverse eğlenceli değil

FF 14 yönetmeni Naoki Yoshida'ya göre Metaverse eğlenceli değil ve öyle olmasına da gerek yok. Bu yüzden, Metaverse ile MMO'lerin karşılaştırılması da mantıksız.  Square Enix cephesinde Metaverse'e bakış açısı biraz karışık. Square Enix başkanı NFT fikrine sıcak baktıklarını açıklamış, ancak daha sonra fikirden vazgeçildiğini duyurmuştu.

Metaverse eğlenceli değil, MMO'ların amacı ise eğlendirmek

Geçtiğimiz yıl yaşanan "Metaverse çılgınlığı" sırasında oyun dünyasından da konuya dair farklı açıklamalar gelmişti. Gabe Newell, MMO'ların yıllardır gördüğü işlevi gören Metaverse'e duyulan ilgiyi anlamadığını belirtmişti. Ancak yine bir MMO yapımcısı olan Naoki Yoshida'ya göre, MMO ve Metaverse arasında önemli bir fark var.

Metaverse eğlence
Final Fantasy 14 yönetmeni:
Yoshida, yerel bir dergiye verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmış:

" Ben açıkcası Metaverse'i gerçek dünyanın yerine geçmeyi amaçlayan bir sanal gerçeklik ortamı olarak görüyorum. Bence Metaverse'ün, kullanıcılara eğlence sunmak gibi bir derdi yok. Ben Metaverse'ü, insanların sanal gerçeklikte kullanacakları avatarları ile market alışverişi yapacakları ya da Shinjiku'da gezebilecekleri bir yer olarak görüyorum. Bence bu, MMO'ların sunduğu eğlenceyi asla sağlamaz ve amacı da bu değil."

Naoki Yoshida, Metaverse ile ilgili bir şey üzerinde çalışıp çalışmayacağı sorusuna da " Metaverse ortamına değil, sanal dünyada eğlenceli bir ortam yaratmaya odaklanırdım" şeklinde cevap vermiş.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 13:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2022 19:53
Ellerinde patlayan vr ları millete kakaladıktan sonra bu furyada sonlanır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy 14 yönetmeni:
İlginizi Çekebilir