Final Fantasy 16 videosu yayınlandı

Ersin Kılıç 3.06.2022 - 01:41
Geçtiğimiz dakikalarda sona eren yeni State of Play sunumunda Final Fantasy 16 videosu da geldi. Sunumun sonuna saklanan oyun için detaylı bir video yayınlandı.

uzun süredir sessizliğini koruyan Final Fantasy 16 için nihayet beklenen video geldi. Geçtiğimiz dakikalarda sona eren yeni State of Play sunumunda Final Fantasy 16 videosu da yayınlandı. Üstelik hem hikaye hem de oynanış konusunda bu videonun birçok detayı içerisinde barındırdığını ve FF severleri fazlasıyla heyecanlandırabileceğini söyleyebiliriz.

Final Fantasy 16 videosu sonunda yayınlandı

Final Fantasy 16 videosu yayınlandı

Öncelikle benim için videonun en sevindiren detaylarından birisi Summon sistemi oldu. Sonunda klasik Final Fantasy oyunlarında olduğu gibi Summon'ların hem oynanışta hem de hikayede oldukça önemli olduğu bir FF oyunu geliyor diyebiliriz. Shiva, Ifrit, Bahamut, Ramuh, Odin gibi klasikleşen birçok Summon'a oyunda yer verilecek gibi duruyor. Üstelik Ifrit gibi Summon'ların hikaye açısından da çok daha önemli bir yere sahip olacağını videodan anlayabiliyoruz.

Oyunun genel yapısına baktığımızda ise hikaye açısından FF12'ye ve tabi ki genel yapı itibariyle de Final Fantasy 14 izlerini taşıdığını görüyoruz. Zaten görsel açıdan fazlasıyla FF14'e benzeyen oyunun arkasında da Noaki Yoshida yer alıyor. Square Enix'in Creative Business III birimi tarafından geliştirilen oyunda ekibin FF14 başarısındaki dinamikleri bu oyuna aktardığını da görüyoruz.

Akıcı bir oynanışa sahip olan Final Fantasy 16 için net bir çıkış tarihi verilmese de oyunun 2023 yazında geleceği belirtilmiş. Clive Rosfield isimli bir karakteri yöneteceğimiz oyunun bu yeni videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 15:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 5.06.2022 19:17
Producer > Naoki Yoshida > FFXIV kurtaran ve yücelten adam
Ryota Suzuki, Dövüş yönetmeni, Devil May Cry V, Marvel VS Capcom II ve Dragon's Dogma çalıştı
Kazutoyo Maehiro > Final Fantasy XIV'ün yaratıcı yönetmen ve senaryo yazarı ayrıca FFXII ve Last Remnant çalıştı
Kazuya Takahashi > Karakter tasarımcısı > FFXIV, FFXI ve FFX çalıştı
Hiroshi Minagawa FFXIV'ün sanat yönetmeni ayrıca Final Fantasy XII and Tactics çalıştı
Müzik > Masayoshi Soken >Final Fantasy XIV'ün inanılmaz müziklerini yaratan adam.
FFXVI Geliştirme ekibi o kadar sağlam ki kesinlikle ortaya gelmiş geçmiş en iyi Final Fantasy oyunlarından birinin geleceğine eminim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2022 20:29
Kimse yorum yazmamış ben yazayım dedim bu serinin her oyunu zevkle oynadım bunuda merakla bekliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy 16 videosu yayınlandı
İlginizi Çekebilir