Final Fantasy XVI'nın geliştirme süreci tamamlandı

Fatih Arslan 1.04.2023 - 15:06
Aksiyon-RPG türünün öncülerinden Final Fantasy serisinin son ayağı olan XVI'nın geliştirme süreci tamamlandı. Çıkış tarihine geri sayım başladı.

Square Enix Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Final Fantasy XVI'nın geliştirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Paylaşımda ayrıca, serinin son oyununda karşılaşacağımız karakterlerden biri olan Kurt Torgal da dahil, tüm ekibin sabırsızlıkla çıkış tarihini beklediğini belirttiler.

Final Fantasy XVI tamamlandı

Bu açıklamayla beraber geliştirme sürecinin tamamlandığını ve fiziksel kopyaların basılıp tekrar erteleme olmaksızın çıkacağını söyleyebiliriz. Bu aşamadan sonraki süreçte ekipler, oyunun kalan sorunlarını ve hatalarını gidermek üzerinde çalışacak. Firma çıkış tarihinde oyunculara en iyi deneyimi yaşatmak için uğraşacak.

2022 yılının son günlerinde, 22 Haziran 2023 tarihinde çıkacağı duyurulan Final Fantasy XVI, öncelikli olarak Playstation 5 oyuncularıyla buluşacak. Playstation Store'da ön siparişe açılan Final Fantasy XVI'nın Standart Versiyonuna 799,00 TL'ye, Dijital Deluxe Versiyonuna ise 999,00 TL'ye ulaşılabilecek.

Final Fantasy XVI tamamlandı

Altı ay süreyle PS5 konsoluna özel olarak kalacak olan yapım, daha sonra PC oyuncuları ile buluşacak. Yapımcı Naoki Yoshida önceki paylaşımlarında, PC oyuncularının FF XVI'nın Playstation 5'e özel olarak yayınlandığı altı aylık sürenin hemen ardından oyunu beklememeleri konusunda uyarıyor. Açıklamasına göre sürenin bitiiminden sonra PC platformu için yayınlanması biraz daha süre alabilirmiş.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
hasanuzzy
hasanuzzy 5.04.2023 01:07
Bu oyunun sadece adı FF.. FF serisi ile alakası yok. Ne oynanış olarak ne de müzikler vs.
Kalan Karakter: 300 Gönder
utrasah
utrasah 2.04.2023 00:02
büyük bir merakla bekliyorum. bu oyunun serisi muhteşem ve çok farklı, tavsiye ederim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy XVI'nın geliştirme süreci tamamlandı
İlginizi Çekebilir