Football Manager 2009 resmi olarak duyuruldu

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Football Manager 2009 resmi olarak duyuruldu
Sports Interactive ve SEGA YouTube kanallarında yayınladıkları video ile Football Manager 2009’u duyurdular. Football Manager 2009, maç motorunun tamamen 3D olarak hazırlanmış hali de dahil olmak üzere pek çok yeni özelliğe sahip. Sony PSP için Football Manager Handheld 2009 de aynı gün piyasaya sürülecek ve 2D maç motoru ilk kez el konsollarında da kullanılmış olacak.

Football Manager maç motoru, SEGA’nın sahip olduğu Sports R&D Division ile işbirliği içinde geliştirilen, her bir oyuncu için hareket yakalama teknolojisi kullanılarak hazırlanmış tamamen 3D görüntüler içeriyor. Artık maçlarınızı 3D olarak birçok farklı açıdan seyredebilir, maçın önemli anlarını işaretleyen maç süresi çubuğu sayesinde maçın istediğiniz anlarını ileri veya geri sararak izleyebilirsiniz. Ayrıca tam ekran TV görüntüsü sayesinde, en son skorlar veya oyuncu performans istatistikleri gibi maç sırasında görmek istediğiniz bilgileri seçebilir, sürükle ve bırak sistemini kullanarak bunları ekranın istediğiniz bir yerine yerleştirebilir ve kendinize özel bir yayın hazırlayabilirsiniz. Bu sayede oyuncular maç günü ekranlarında bir futbol menajeri olarak ihtiyaç duyduklarını düşündükleri tüm bilgileri takip edebilecekler.

Football Manager 2009 ayrıca oyuncuların maç öncesi ve maç sırasında menajer yardımcısından, takımın ne durumda olduğu ve daha iyi oynaması için neler yapılması gerektiğine dair bilgiler alabilmelerini de sağlıyor. Medya sistemi de büyük ölçüde geliştirilenler arasında, oyuncular kulüplerinde ve oyun içi futbol dünyasında olup bitenleri oldukça detaylı olarak öğrenebilecekler. Football Manager 2009’da ilk kez basın toplantılarına olanak sağlıyor. Yerli ve yabancı gazetecilere maç öncesi ve sonrası basın toplantısı verebilirsiniz ama cevaplarınızı dikkatli seçmeye dikkat etmeniz gerekecek, yoksa farklı sonuçlar olabilecek. Tüm transfer sistemi baştan yazılarak gerçek hayattaki futbolu gerçekçi biçimde yansıtacak hale getirildi. Transfer rivayetleri sayesinde haklarında en çok konuşulan oyuncuları görebilir ve söylentilere göre o oyuncularla kimlerin ilgilendiğini takip edebilirsiniz.

Oyuncular, oynadıkları mevkilere bağlı olarak sahadaki oyun tarzlarına ekleyebilecekleri ‘tercihli hareketler’ öğrenmek üzere eğitilebilecekler, böylece savunmanın ortasındaki oyuncuların top tutmalarını sağlayabilir veya kanat oyuncularına bekleri geçmek için ayak içi hareketlerini kullanmalarını öğretebilirsiniz.

Football Manager 2009 ilk kez bayan menajer olarak oynama olanağını veriyor, böylece favori takımınızı ülkenizde ve Avrupa’da zafere götüren ilk kadın olabileceksiniz. Oyunda ayrıca 2008/09 futbol sezonunun en son lig, kulüp ve oyuncu verileri bulunuyor, ünlü Sports Interactive veritabanının sağladığı bu veriler arasında 50’den fazla ülkeden 5,000’in üzerinde oynanabilir kulüp ve 350,000 oyuncu ve personel mevcut.

PC ve Apple Macintosh için Football Manager 2009 ve Sony PSP için Football Manager Handheld 2009, 14 Kasım’da piyasada olacak. Daha fazla bilgi için lütfen www.sigames.com veya www.footballmanager.com adreslerini ziyaret edin.





Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 07:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Football Manager 2009 resmi olarak duyuruldu
İlginizi Çekebilir