Formula 2'deki ölümcül kaza Codemasters'ı ikileme soktu

Ersin Kılıç 3.09.2019 - 15:09
22 yaşındaki pilot hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz günlerde Belçika'da gerçekleşen Formula 2'de üzücü bir olay yaşanmış ve meydana gelen büyük kaza sonucunda henüz 22 yaşında olan Anthoine Hubert hayatını kaybetmişti. İşte bu yaşanan kaza F1 2019 için Codemasters ekibini de zora soktu.

F2'deki ölümcül kaza Codemasters ekibini zora soktu

Formula 2'nin 2019 Belçika Gran Prix'i ilk yarışının 2. turunda yaşanan kazada Anthoine Hubert öncelikle bariyerlere vurmuş ve aracı piste doğru savrulmuştu. Bu kaza sonrasında ise hemen arkasından gelen Juan Manuel Correa'nın yaklaşık 250 km hız ile Anthoine Hubert'in piste savrulan aracına çarptığını görmüştük. 2 aracın da paramparça olduğu bu kaza sonrası Anthoine Hubert hayatını kaybederken, Juan Manuel Correa ise spinal yaralanma ve bacağındaki kırıklar ile hastaneye kaldırılmıştı. Bu sezonu kapatan Correa'nın bir daha yarışamama ihtimali de bulunuyor.

Olayın Codemasters tarafına baktığımızda ise yapım ekibini büyük bir kararsızlığın beklediği belirtilmiş. F1 2019 için geçtiğimiz hafta bir güncelleme haberi duyuran firma bu güncelleme ile birlikte Formula 2, 2018 ve 2019 sezonunun da oyuna aktarılacağını duyurmuştu. Çıkışında 2018 sezonu yayınlanırken daha sonra ise 2019 sezonu oyuna aktarılacak. İşte bu aşamada firmanın hayatını kaybeden Anthoine Hubert'ı oyuna aktarıp aktarmama konusunda kararsız kaldığı belirtilmiş.

Sonuçta üzücü kaza sonrası BWT Arden takımı yerine başka bir pilot koymak zorunda. Oyunun bazı hayranları firmanın Anthoine Hubert'ı oyuna eklemesi gerektiğini savunurken bazıları ise tam tersi düşünce içerisinde. Bu kararın yarışçının ailesine sorulması gerektiğini belirtenlerin sayısı da bir hayli fazla. 

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 20:43
Kapitalist düzenden bahseden arkadaşın motorsporları, güvenlik önlemleri, pilotlar ve duyguları hakkında hiç bir şey bilmediği çok belli.
Rush(zafere hücum) izlemenizi tavsiye ederim.
Özellikle pilotların hislerini anlamak için.
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2019 17:57
Sen,o kapitalist düzen içerisinden çıkımş, seni etkilemek için uydurulmuşluklarla dolu hollywood filmine inandın yani? Yaşanmış hikayelerin filmlerinin bile %80i kurmacadan oluşuyor, olsa olsa %20lik yaşanmış hikayeyi taban alıyor.bohemian rhapsody gerçek ve film arasındaki farkları incelemeni tavsi
Kalan Karakter: 300 Gönder
babayaro
babayaro 3.09.2019 20:41
Bu organizasyonun tümü + bütün markalar komple pist hepsinin toplam değeri o ölen arkadaşın canının binde biri bile etmez. bu kaçıncı ? önlem falan hikaye demekki. kapitalist düzende insanın canının hiçbir değeri yok. markalar sağolsun, şirketler sağolsun ama insanlara ne olursa olsun.
babayaro
babayaro 5.09.2019 16:10
Kafada sorun var heralde. Fazla üstüne gitmek istemiyorum, biraz daha büyü, insan varlığı üzerine düşün, bazı şeylerin farkına var, ondan sonra bu konuşmamızı hatırlarsın. Ben insan canı diyorum, sen formulada hız yapılmasın mı diye böğürüyorsun. Yapacak birşey yok. Daha beyinde bazı şeyler oturmamış demekki. Sen klavyeye gelişigüzel basmaya devam et şimdilik.
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 13:43
Babayaro ulan formula yarışında ne hız limiti arkadaş kafwnmı güzel senin?? Anasını satim Konuştukça batıyosun. Oldu istersen trafik ışığıda koysunlar pistte. Hey Allahım. Klavyesi olan yazıyor...!
babayaro
babayaro 4.09.2019 12:26
O hızda ve o karmaşada böyle kazalar hep oluyormuş zaten... iyi o zaman bırakalım böyle kalsın :) ne demek kardeşim istediğin kadar önlem al yinede olacak böyle şeyler ? insan canından bahsediyoruz burada! Gerekirse hız limiti koyulsun, pist yeniden düzenlensin, pilot olacak kişilere özel testler uygulansın ne bok yapılacaksa yapılsın ama kaza ölümleri engellensin. Bak adı üstünde 'KAZA' , insan hatasına bağlı ölümler yani. Öğrenmişsin bir bilgisiz, cahil kelimesini, kalıplaşmış laflarla ergenler gibi laf çakmaya çalışıyon. Klavyesi olan yazıyor anasını satim...

Zaten böyle giderse yakın gelecekte, bu yarış ıvır zıvırlarından insan faktörü çıkartılacak. Yerine otomatik pilotlar getirilecek. Son 30 yılda kaç kişi öldü haddi hesabı yok, yazık günah ? Dev şirketlerin hangi hurda daha hızlı, sidik yarışı yüzünden gencecik insanlar ölüyorlar. Alsınlar hurdalarını yapay zekalarla yarıştırsınlar gerekirse.
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 09:31
Elbette arkadaşın canı hepsinden daha değerli ama önlem falan hikaye demek de haksızlık etmek,yüzeysel yorum yapmak olur. Pist üzerindeki ölümler bu sporun izleyicisini de pilotunu da uzun bir süreliğine spora karşı nefretle dolduruyor. Ve bu konuda ciddi önlemler alınıyor kaza çok talihsiz sadece
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 08:25
Yahu sen ne diyon bilgidiz? O hızda ve o karmaşada böyle kazalae hep oluyor bu tür organizasyonlarda. İstediğin kadar önlem al. Öğrenmişiniz bi kopütolüst dözen kelimesi alakasız yerlerde yazıyonuz. Daha anlamını bile bilmediğin çok belli
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 03:25
Kazanılan paralar belli riskler belli
Silah zoruyla değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2019 15:59
Arkadaslar, şuanki güvenlik önlemleri özellikle de motorsporlarının zirvesi olan formula 1 de inanılmaz durumda.Hubertin kazasında eau rouge çıkışındaki o koruma bariyerleri"heralde raddillon du orası" oranın zemini asfalt değil aracın yola kadar savrulmasını engellyecek bir şey olsaydı muhtemelen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 00:03
Araba denen şey sürücüsüz raylı toplu taşıma sistemlerinin yanında zaten çağdışı, Bir o kadar da çirkin icat. Bir de bu arenadaki gladyatörler misali yarışmalar gericiliğin dibi resmen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Formula 2'deki ölümcül kaza Codemasters'ı ikileme soktu
İlginizi Çekebilir