Fortnite Sezon 3 etkinliği ve güncellemesi ertelendi

Alparslan Gürlek 5.06.2020 - 15:18
Epic Games, Fortnite oyununda Sezon 3 güncellemesini ve sezonun başlatılacağı canlı oyun içi etkinliğini ertelediğini duyurdu.

Epic Games, Fortnite oyununda Sezon 3 güncellemesini ve sezonun başlatılacağı canlı oyun içi etkinliğini ertelediğini duyurdu. George Floyd’un ölümü ile başlayan direniş yüzünden ertelenen birçok etkinlik arasına Fortnite’in “The Device” ismindekli Sezon 3’ün başlatılacağı etkinlik de katıldı.

Fortnite Sezon 3 etkinliği ve güncellemesi ertelendi

Sevilen “Battle Royale” oyunu Fortnite, Epic Games’in sadece geliştiricilerle değil, oyuncularla da muhatap olmasını sağlamıştı. Epic Games Mağazası da bugün kısmen Fortnite’in performansı sayesinde şekillendi. Oyuncuların yoğun ilgisi de oyunun çıkışı sırasında battle royale türünün yeni yeni tanınıp bu tür oyunların da henüz çok yeni popülerleşmesi sayesinde artmıştı. Epic Games, Fortnite için 2. Sezonun sonlandırılıp 3. Sezonun başlayacağı “The Device” etkinliğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Maalesef son yaşanan olaylar neticesinde etkinlik ertelendi. 

Sezon ve etkinlik ne zaman başlayacak?

“The Device” ismindeki oyun içi canlı etkinlik 15 Haziran 2020 tarihinde başlayacak. Sezon 3 ise 17 Haziran 2020 tarihinde başlayacak.

Etkinliğin ertelendiğini kendi web sayfasından duyuran ve yine kendi web sayfası üzerinden tarihleri paylaşan Epic Games, şöyle bir duyuru da yayınladı:

Fortnite Sezon 3 etkinliği ve güncellemesi ertelendi

“Hey Fortnite topluluğu,

Son olaylar, temel insan haklarının reddedilmesinin ve ırkçılığın renkli insanlara karşı açıkça yapılmasına kadar devam eden adaletsizliklerin ağır bir hatırlatıcısıdır. Arkadaşlarımızın, ailelerimizin, ekip üyelerimizin, oyuncularımızın ve topluluklarımızın yaşadıkları acıların farkındayız.

Eşitliğe ve adalete, çeşitliliğe ve “dahil etmeye” inanıyoruz ve bu temel ilkelerin politika yoluyla olacağını düşünüyoruz.

Ekip, Fortnite'ı ileriye taşımak için istekli, ancak ekibin kendilerine, ailelerine ve topluluklarına odaklanması için Sezon 3 lansmanının zamanlamasını dengelememiz gerekiyordu.

Canlı etkinlik “The Device” 15 Haziran Pazartesi ve Sezon 3 lansmanı 17 Haziran Çarşamba gününe ertelenecek. Bu gecikmenin bir başkasının üzerine geldiğini biliyoruz ve bu zor zamanlarda sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Epic Games açıklamasında “Bu gecikmenin, bir başkasının üzerine geldiğini biliyoruz ve bu zor zamanlarda sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.” Derken son hafta içerisinde ertelenen birçok etkinliği ve bu etkinliğin de onların arasına katıldığını bildiklerini, oyunculardan anlayış beklediklerini belirtmiş olabilirler. Zira son hafta içinde Sony’nin PlayStation 5 etkinliği, EA’in Madden 21 duyurusu ve hatta Google’ın Android 11’in yeniliklerini tanıtacağı açıklaması da ertelendi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 18:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fortnite Sezon 3 etkinliği ve güncellemesi ertelendi
İlginizi Çekebilir