1/4

Forza Motorsport 4

Hasan Uğur Nayır 11.11.2011 - 11:52
Kükreyen motorların sesi!
Platformlar XBox 360
Forza Motorsport 4
  • Yapımcı - Yayıncı Turn 10 Studios - Microsoft Game Studios
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 90
Artılar Geliştirilen grafikler, detaylı araç modellemeleri, ses efektleri ve müzikler, Autovista modu, araba kulüpleri
Eksiler Halen gece yarışları ve değişen dinamik hava koşulları yok, Porsche yer almıyor
Forza 3’te kaç saat harcadım bilemiyorum. Direksiyonun başına geçince, bir yarış daha bir yarış daha derken akıp giden zamanı değerlendirsem, kim bilir neler yapardım. Lamborghini Reventón, Bugatti Veyron gibi canavarları gerçek hayatımda süremeyeceğim, ama Forza’da sürme imkanı buldum. Turn 10 Studios, bağımlılık yapan Forza 3’ten sonra dördüncü oyunu duyurdu ve arayı çok açmadan piyasaya sürdü.

Rüya otomobillerle yarışlar

Forza 4, aslında üçüncü oyunun daha geliştirilmiş versiyonu olarak gözünüze çarpacaktır, zira genel olarak bana öyle oldu. Dengeli sistemini, fizik motorunu, oynanış mekaniklerini yeni özelliklerle çarpıp, daha sonrasında toplamışlar. Ama bu durum Forza 4’ü genel dinamizmi ile oldukça başarılı kılıyor. Eğer üçüncü oyunu oynadıysanız ve profiliniz duruyorsa güzel bir haber var. Forza 4, önceki yapımdaki durumunuza göre oyun içi para (Credit) ve garaj için yeni araçları hediye edebiliyor.

Forza Motorsport 4
Oyunun göze çarpan ve çoğu etkinlikte de ön planda tutulan kısmı Autovista özelliğiydi. Autovista’da Jeremy Clarkson’ın muhteşem anlatımıyla araçların içine dışına, en ince noktalarına kadar göz atma imkanımız var. Kaputu kaldırıp canavar motorlara bakabilir, istersek kapıyı açıp aracın içinde neler olduğunu inceleyebiliriz. Buradaki araçlar en ufak noktalarına kadar birebir tasarlanıp, Forza 4 içine aktarılmış. Forza 4, Autovista’da görsel olarak tavan yapıyor. Spor modellerden klasiklere birçok araç var, hatta arada Halo’daki UNSC Warthog bile yer alıyor. Yalnız en başta tüm araçlar açık değil, ancak oyun içinde belirli başlı amaçları yaptıkça, kilitli olanlar açılıyor.