Fullbright stüdyosu toksik iş ortamı yaratmakla suçlanıyor

Murathan Özlü 6.08.2021 - 18:39
İş yeri çalışma şartlarının özellikle kadınları firmadan uzaklaştırdığı oyun stüdyolarının arasına Fullbright stüdyosunun da katıldığı iddia ediliyor.

Son dönemde firma içinde negatif iş ortamı yaratmakla suçlanan oyun şirketlerinin arasına bu kez de Indie firma Fullbright stüdyosunun katıldığı iddia ediliyor. Polygon 'un haberine göre stüdyonun kurucularından ve aynı zamanda baş Kreatif Yönetmen rolündeki Steve Gaynor'un "egosu" ve kontrol takıntısı yüzünden -özellikle kadınları- firmadan uzaklaştırdığı iddia ediliyor.

Fullbright stüdyosu

Gaynor'un kendisini firmanın her şeyi olarak gördüğü ve "ben gidersem buralar batar" tavırlarıyla hareket etmesi, fikir ayrılığına düştüğü çalışanları herkesin önünde rezil ederek "psikolojik baskı uygulaması" gibi sebeplerden pek çok çalışanın firmadan ayrıldığı ifade ediliyor.

Fullbright stüdyosu baskıcı iş ortamı yaratmakla suçlanıyor

Eski bir Fullbright çalışanı Polygon'a verdiği röportajda, Tacoma, Gone Home gibi bağımsız oyunlara imza atan ve genelde oyunlarında ön plana kadınları koyan firmanın içerisinde çok farklı bir ortam olduğunu iddia ediyor. Röportajı veren çalışan, " Steve Gaynor'un kadınları merkeze alan hikayeleri yazmaya devam ettiğini ve onlara gerçek hayatta nasıl davrandığını düşününce midem bulanıyor" ifadelerini kullanıyor.

Steve Gaynor, Twitter  hesabından yaptığı açıklamada bu yılın başlarında firmanın yeni oyunu Open Roads'un Kreatif Direktörlük görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını ifade etti. Gaynor, projeye liderlik ederken ki tavırlarının pek çok insanın iş hayatını zorlaştırdığının farkında olduğunu belirterek özür diledi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2021 16:02
bu ne ya amerika da maaşına zam isten iş koşullarını iyileştirmek isteyen hemen kadın olduğunu öne sürüyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2021 23:59
Adam sanki GTA yapıyor havalara gel :) Adamı geçtim bu firma olmasa bu sektörde ne değişir? Hiçbir şey. Altı boş egoya da tav oluyorum ya. Altı dolu olsa yine anlıcam. Yazık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fullbright stüdyosu toksik iş ortamı yaratmakla suçlanıyor
İlginizi Çekebilir